Αντσελότι - Champions League: «Ηγέτης της Ρεάλ ο Μπενζεμά»

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλος Αντσελότι, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον τελικό του Champions League για τον Καρίμ Μπενζεμά αλλά και για τον καλύτερο τελικό της καριέρας του

Ο τελικός του Σαββάτου (22:00) ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και στην Λίβερπουλ στο Παρίσι θα είναι ο 5ος στην καριέρα του προπονητή των Ισπανών, Κάρλος Αντσελότι.

Ο Ιταλός προπονητής έχει 3 κούπες (Μίλαν (2), Ρεάλ (1) και θα ήθελε σε λίγες ώρες να φτάσει σε καρέ τίτλων στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Η ομάδα της Ισπανίας προπονήθηκε στο γήπεδο του τελικού την Παρασκευή ενώ προηγήθηκε η συνέντευξη Τύπου.

Ο Κάρλος Αντσελότι αποθέωσε τον Καρίμ Μπενζεμά και θυμήθηκε τον τελικό του 2005!

«Ο Μπενζεμά έχει μεγάλη προσωπικότητα και ηγετικό ρόλο τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι η ποιότητά του, η οποία συνεχίζει να είναι τεράστια, όπως και η ταπεινοφροσύνη του.



Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι προπονητής της Ρεάλ. Σκέφτομαι πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα πέρυσι. Μετά ήρθε το τηλεφώνημα από τον πρόεδρο. Ήταν μεγάλο κατόρθωμα να φτάσω στη Μαδρίτη.

Όσον αφορά τον τελικό μπορεί να αγχωθώ λίγο αύριο το απόγευμα, αλλά με βοηθούν να ξεπεράσω αυτές τις ανησυχίες οι παίκτες μου, που με γεμίζουν αυτοπεποίθηση.

Ο τελικός του Champions League είναι κάτι που ονειρεύεσαι, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις. Αυτό είναι ο πέμπτος μου ως προπονητής και έχω καλές αναμνήσεις από όλους. Ο καλύτερος ήταν το 2005 κόντρα στη Λίβερπουλ, τον οποίο και χάσαμε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι», είπε μεταξύ άλλων ο Ιταλός.



Ο Μαρσέλο εκπροσώπησε τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης στη συνέντευξη Τύπου και σημείωσε: «Υπάρχουν πολλές ελπίδες. Παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση εδώ και πολύ καιρό και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να φτάσουμε σε έναν τελικό. Περνάμε μια υπέροχη σεζόν και αξίζουμε να είμαστε στον τελικό. Η επιθυμία αυξάνεται και θέλουμε να κατακτήσουμε το Champions League.



Είμαι τυχερός που προπονούμαι με τον Αντσελότι και εκτός από το ότι καταλαβαίνει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, ξέρει πώς να διαχειρίζεται τα αποδυτήρια». Για τον Μπενζεμά είπε: «Γνωρίζουμε την ποιότητα και τις ηγετικές ικανότητες που έχει ο Καρίμ. Παίζει πολύ καλά εδώ και καιρό και είναι αρχηγός. Η παρουσία του βοηθάει πολύ την ομάδα».



Από την πλευρά του ο Τιμπό Κουρτουά σημείωσε: «Πριν από οκτώ χρόνια έπαιξα σε έναν τελικό Champions League (2014 με Ατλέτικο Μαδρίτης) και δεν τον κέρδισα. Θέλω να τον κερδίσω αύριο. Για κάποιους θα είναι το πρώτο Champions League και για άλλους το πέμπτο. Όλη η ομάδα θέλει τη νίκη για να μεγαλώσει η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στο κινητό και με QR Code, πώς θα λειτουργεί

Ο Μπιλ Γκέιτς σήμερα στην Αθήνα

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στο κινητό και με QR Code, πώς θα λειτουργεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr