EuroCup, Μπούρσασπορ-Προμηθέας 87-76: Έχασε το ματς και τη διαφορά

Ο Προμηθέας (3-9) έχασε όχι μόνο το ματς από την Μπούρσασπορ (4-7) με 87-76, αλλά και τη διαφορά από τη νίκη στον πρώτο γύρο, χάνοντας το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας στον όμιλο του EuroCup

Ο Προμηθέας ηττήθηκε στην Τουρκία από την Μπούρσασπορ (87-76) και έχασε σημαντικό έδαφος για τις ελπίδες που είχε να προλάβει τις θέσεις των playoffs στο EuroCup.

Οι Πατρινοί έχασαν κάτι περισσότερο από το ματς, αφού η ομάδα της Προύσας κάλυψε και τη διαφορά της ήττας από τον πρώτο γύρο (83-80) και έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πλέον, ο Προμηθέας είναι 10ος και τελευταίος, απομένουν 6 ματς και η τελευταία θέση των playoffs απέχει μία νίκη μακριά.

Το ματς
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Προμηθέας στηρίχθηκε στο 41.2% στα τρίποντα (5/12). Ήταν αυτό που τον κράτησε στο παιχνίδι όταν η Μπούρσασπορ κατάφερε να αποσπαστεί με διαφορά 7 πόντων, χάρη σε ένα ισάριθμο σερί (18-11), με την είσοδο του Νίκου Γκίκα (6π., 4 ασίστ, στο πρώτο ημίχρονο) να δίνει λύσεις και ρυθμό.

Ο Προμηθέας είχε ένα άλυτο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο, με ονοματεπώνυμο: Άντριου Άντριους. Μέτρησε 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (24 συνολικά) και και εξέθεσε την περιφερειακή άμυνα των Πατρινών.

Όσο τα τρίποντα ήταν εύστοχα, ο Προμηθέας όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά των 7 πόντων, αλλά ξέφυγε και με διαφορά τριών (38-35) πόντων, χάρη σε ένα εύστοχο τρίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τη συνέπεια του πρώτου. Ο Προμηθέας εγκλωβίστηκε στην άμυνα των Τούρκων και στο τέλος της 3ης και στην αρχή της 4ης περιόδου βρέθηκε στο -11 (73-62) με μία εύστοχη ελεύθερη βολή του Κεβάριους Χέις (14π.), ο οποίος ανέλαβε δράση στο δεύτερο ημίχρονο.


Η ομάδα του Ηλία Ζούρο, με αιχμή τον Κέντρικ Ρέι κατάφερε να μειώσει το σκορ. Το τρίποντο του γκαρντ των Πατρινών έκανε το σκορ 73-69, 6:36 πριν το τέλος.

Ένα μεγάλο τρίποντο του Ουτκού έφερε την Μπούρσασπορ ξανά στο όριο της διψήφιας διαφοράς, αλλά και πάλι ο Προμηθέας αντέδρασε. Έκανε το 78-69 (5 λεπτά πριν το τέλος), σε 80-76 με καλές άμυνες και την επιμονή των Χαντ και Αγραβάνη.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Προμηθέας δεν έκανε τίποτα σωστά. Ο Ντέρικ Νίνταμ (14π.) είχε ένα ελεύθερο τρίποντο. Και το έβαλε για να δυσκολέψει το έργο του Προμηθέα (83-76, 2:17 για το φινάλε). Σε δύο επιθέσεις, ο Προμηθέας έκανε δύο επιθετικά φάουλ, και στην ενδιάμεση φάση Ντουντζίνσκι οδηγήθηκε στις βολές για το +9 των Τούρκων (85-76).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν το ματς πήγε στο 80-76, ο Προμηθέας έκανε δύο απανωτά επιθετικά φάουλ, ενώ την ίδια ώρα η Μπούρσα έβρισκε λύσεις στην επίθεση.

O MVP: Ο Άντριου Άντριους με 24 πόντους και δύο εξαιρετικές άμυνες στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αμπντούλ Γκάντι είχε μόλις 1 πόντο σες 23:37 στο παρκέ, λίγα πράγματα και ο Χαντ με 4 πόντους και ισάριθμα λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ήταν αρκετοί, ο Χέις μέτρησε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Μπιτίμ 12 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Ντέρεκ Νίνταμ με 14 πόντους, 8 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 16 λάθη του Προμηθέα και η... ήττα στα ριμπάουντ με 24-19.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο σοβαρός τραυματισμός του Γκετσίμ, ο οποίος αποχώρησε σε φορείο κλαίγοντας.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Προμηθέας είχε επικρατήσει με 83-80, αυτό σημαίνει ότι έχασε και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας, αφού ηττήθηκε με διαφορά 11 πόντων.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Προμηθέας πάλεψε το ματς. Το έχασε από την άμυνά του στο τέλος, αλλά και από τις βιαστικές αποφάσεις στην επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 44-43, 70-62, 87-76
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr