Ο Γιάννης Μώραλης τίμησε τη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7 -Μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία στο μουσείο του Ολυμπιακού

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, κατέθεσε σήμερα λουλούδια στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7, τιμώντας τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων θυμάτων της Θύρας 7 - Απόλυτα επιτυχημένη η αιμοδοσία στο μουσείο του Ολυμπιακού

Την μνήμη των 21 παιδιών που χάθηκαν στην τραγωδία της Θύρας 7 στις 8/2/1981 τίμησε ο Γιάννης Μώραλης

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του μετά από την κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο της Θύρας 7 τόνισε: 

«Συμπληρώνονται 41 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7. Σαράντα ένα χρόνια από την ημέρα που 21 άνθρωποι, χάθηκαν στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 του Σταδίου Καραϊσκάκη, μεταξύ των οποίων και νέα παιδιά. Η 8η Φεβρουαρίου 1981 είναι μια ημέρα μνήμης για την πόλη του Πειραιά, αλλά και για όλη τη χώρα. Μια ημέρα που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία της ομάδας μας, αλλά και τις καρδιές μας.

Δυστυχώς, για το δυστύχημα αυτό, τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, δεν αποδόθηκαν ποτέ ευθύνες. Αποτελεί χρέος μας να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη όσων χάθηκαν και κυρίως, να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανένα γήπεδο, σε καμία ομάδα. Ο Πειραιάς, ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του ξέρει να τιμά και θα το πράττει και τα επόμενα χρόνια. Οι μνήμες παραμένουν ζωντανές, τα πρόσωπα των θυμάτων της Θύρας 7 είναι πάντα χαραγμένα στην ψυχή και την καρδιά μας».

Επιτυχημένη αιμοδοσία από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του μουσείου του «Γ. Καραϊσκάκης» το Σάββατο 5/2. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με θέρμη στο κάλεσμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον Διευθυντή Επικοινωνίας του συλλόγου, κ. Νίκο Γαβαλά να δηλώνει σχετικά:

«Σήμερα ο Ολυμπιακός και το στάδιο Καραϊσκάκη διοργανώνουν αιμοδοσία στο χώρο του μουσείου της ομάδας μας, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της Θύρας 7.



Πολλοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται καθημερινά αίμα και οφείλουμε να είμαστε εκεί, δίπλα τους.

Δυστυχώς, από διεθνείς στατιστικές προκύπτει ότι το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του και ότι από το γενικό πληθυσμό των ανθρώπων μόνο ένα ποσοστό της τάξεως του 5% που μπορούν να γίνουν αιμοδότες δίνουν τελικά αίμα. Στην πραγματικότητα, η ανάγκη είναι τεράστια και η προσφορά ελάχιστη.

Η διαδικασία πραγματοποιείται με τη δέουσα ασφάλεια στο χώρο του μουσείου της ομάδας από εξειδικευμένο προσωπικό, διαρκεί μόλις δέκα λεπτά και με αυτή μας την πράξη μπορούμε να «χαρίσουμε» ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές που ήρθαν σήμερα εδώ και όλους όσοι βρίσκονται κοντά μας».​


Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνες για δέκα χούλιγκανς που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη

Θρίλερ στην Εύβοια: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του 33χρονου πατέρα και αγρότη από τα Ψαχνά

Celebrities και οι... stalkers τους: Ανατριχιαστικές ιστορίες με εμμονικούς θαυμαστές και σταρ που που έζησαν τον τρόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr