Australian Open, Ξέσπασε ο Σαποβάλοφ στον αγώνα με τον Ναδάλ χαρακτηρίζοντας διεφθαρμένους τους διαιτητές

Ο Ντένις Σαποβάλοφ τα έβαλε με τους διαιτητές λόγω της εύνοιας του Ράφα Ναδάλ στον  μεταξύ τους αγώνα στο Australian Open - Υπέρ του Σαποβάλοφ ο Μπόρις Μπέκερ

O Ράφα Ναδάλ προκρίθηκε στον ημιτελικό του Australian Open και είναι δυο νίκες μακριά από το 21ο Grand Slam αλλά μετά από το παιχνίδι του με τον Ντένις Σαποβάλοφ άνοιξε και άλλη κουβέντα. 

Αντικείμενο της η εύνοια των διαιτητών προς τους Big-3. Αιτία ήταν η έκρηξη του Σαποβάλοφ προς τον Βραζιλιάνο διαιτητή του αγώνα με τον Ναδάλ ο οποίος και άφηνε τον Ισπανό να σερβίρει με το πάσο του και μετά από την λήξη του χρόνου. 



Στο ξεκίνημα του 2ου σετ ο Καναδός ξέσπασε: «Ξεκινάτε το χρόνο 45 δευτερόλεπτα και δεν είναι έτοιμος να σερβίρει. Πρέπει να τον τιμωρήσεις. Δεν είναι έτοιμος να παίξει. Με δουλεύετε; Είστε διεφθαρμένοι. Είστε όλοι διεφθαρμένοι». 

Στο επόμενο σερβίς ο διατητής είδε τον Καναδό να τον κοιτάξει άγρια και του την είπε: «Τι θες τώρα; Με κοιτάς και υπάρχουν ακόμα 8 δευτερόλεπτα. Τι θες ακριβώς; Τι με κοιτάς λες και πρέπει να κοιτάξω το ρολόι; Είναι πολύ ενοχλητικό». 

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Σαποβάλοφ θα δηλώσει πως δεν έπρεπε να μιλήσει για διεφθαρμένους διαιτητές αλλά δεν θα κάνει πίσω ως προς τα παράπονα του. 

«Νομίζω πως έκανα λάθος όταν τον είπα διεφθαρμένο, ή ό,τι ήταν αυτό που είπα. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος, αλλά στηρίζω την άποψή μου. Θεωρώ πως είναι άδικο, ξέρετε, το πως τη γλιτώνει ο Ράφα», είπε ο νεαρός. 

Στο πλευρό του Ντένις Σαποβάλοφ τάχθηκε αργότερα και ο πρώην Νο1 κόσμου Μπόρις Μπέκερ: «Εάν ο διαιτητής ακολουθήσει αυστηρά τους κανόνες, ο Σαποβάλοφ έχει δίκιο. Προφανώς ο σέρβερ αποφασίζει πόσο γρήγορα θα παιχτεί το game.

Σε κάθε περίπτωση ο Ναδάλ δεν ήταν έτοιμος για τον πόντο μέσα σε 45 δευτερόλεπτα. Αλλά παίκτες όπως ο Ναδάλ και επίσης ο Τζόκοβιτς ή ο Φέντερερ έχουν κερδίσει ένα συγκεκριμένο status – ωστόσο, πρέπει να παραβλέπεται όταν δεν ακολουθούν τους κανόνες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr