US Open, Σάκκαρη-Κόστγιουκ 2-0 σετ (6-4, 6-3): Με άνεση και στιλ

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε με το δεξί στο US Open καθώς επικράτησε μετά από καλή εμφάνιση της Ουκρανής Μάρτα Κόστγιουκ (Νο 56) με 2-0 σετ 

Παρά το άγχος της πρεμιέρας, η Μαρία Σάκκαρη μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αμερικανικό Όπεν επικρατώντας με 2-0 της Ουκρανής Κόστγιουκ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο καθώς η Κόστγιουκ πήρε το πρώτο γκέιμ και έκανε το μπρέικ στο δεύτερο, ωστόσο η Μαρία μπήκε σιγά, σιγά στο ματς και απάντησε άμεσα στο μπρέικ για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Η Ουκρανή απείλησε με νέο μπρέικ στο 3-4, αλλά η Μαρία έσβησε 4 μπρέικ πόιντς και εκεί το μομέντουμ άλλαξε. Η Κόστγιουκ άρχισε να κάνει λάθη για να έχουμε το πρώτο προβάδισμα της Σάκκαρη με το δεύτερο μπρέικ της και τελικά να πάρει το σετ με 6-4.

Το σερί της Μαρίας έφτασε στα 5 κερδισμένα γκέιμς καθώς πήρε τα δύο πρώτα στο 2ο σετ, ωστόσο από το 2-0 και μετά είχαμε ανατροπή σκηνικού. Η Κόστγιουκ άρχισε να πιέζει, η Μαρία άρχισε τα λάθη και όχι μόνο ισοφάρισε και προηγήθξηκε με 2-3, αλλά απείλησε και με νέο μπρέικ καθώς προηγήθηκε με 15-40, όμως η Σάκκαρη μπόρεσε να κρατήσει το σερβις της.

Κι αυτό ήταν το τελευταίο κομβικό σημείο στο ματς καθώς η Μαρία κατάφερε αμέσως μετά να κάνει νέο μπρέικ και κρατώντας το δικό της σερβίς έφτασε στο 5-3.

Η Κόστγιουκ προηγήθηκε με 15-40 δείχνοντας ικανή να μειώσει το σκορ, ωστόσο η Μαρία αντέδρασε και η Ουκρανή λύγισε στην πίεση κάνοντας τέσσερα συνεχόμενα λάθη που έστειλαν την Σάκκατη στον 2ο γύρο του US Open.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Σεβάστοβα (Λετονία)-Σινιάκοβα (Τσεχία).

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο Ρούμπεν Σεμέδο - «Είμαι αθώος», λέει ο ποδοσφαιριστής

US Open - «Μάχη» και μετά τον αγώνα - Μάρεϊ: «Έχασα τον σεβασμό μου γι’ αυτόν» - Τσιτσιπάς: Δεν παραβίασα κανέναν κανονισμό

Ολυμπιακός - FIFA: Στο Νο30 παγκοσμίως σε κέρδη από μεταγραφές, στο Νο14 σε δανεικούς για το 2011-2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr