NBA: Πρωταθλητές οι Μπακς με 50 πόντους του Αντετοκούνμπο - Νίκησαν 105-98 τους Σανς στον 6ο τελικό

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην κατάκτηση του τίτλου στο NBA για πρώτη φορά έπειτα από 50 χρόνια

Κάποτε ονειρευόταν να γίνει παίκτης του NBA… Τα κατάφερε σε ηλικία 18 ετών κι ενώ δεν είχε παίξει στην ελληνική Α1.

Το Μιλγουόκι έγινε το νέο του σπίτι, το Greek Freak έγινε το όνομα με το οποίο άρχισαν να τον αποκαλούν όλοι, όταν άρχισε να παίρνει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής και σιγά, σιγά ο μπασκετικός πλανήτης υποκλίθηκε στο μεγαλείο του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε All Star, αναδείχθηκε back to back MVP της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας (κάτι που έχουν πετύχει ελάχιστοι θρύλοι του αθλήματος), αλλά το μόνο που δεν είχε καταφέρει ήταν να οδηγήσει την ομάδα του στη Γη της επαγγελίας: σ’ ένα πρωτάθλημα.

Τώρα όμως έχει την ευκαιρία να το κάνει κι αυτό καθώς οι Μπακς έχουν το πρώτο ματς μπολ στην σειρά των τελικών με τους Σανς, όπου έχασαν τα δύο πρώτα ματς, αλλά απάντησαν με τρεις σερί νίκες και κάνοντας το μπρέικ στο προηγούμενο ματς έχουν την ευκαιρία να σηκώσουν την κούπα στο σπίτι τους.

Κι αν τα καταφέρουν θα γίνουν μόλις η 5η ομάδα στην ιστορία του NBA που θα έχουν επιστρέψει σε σειρά τελικών η οποία ξεκίνησε με 2-0 εις βάρος τους! Κι οι τελευταίοι που το έκαναν ήταν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς το 2016, που επίσης είχαν να πανηγυρίσουν τίτλο κάποιες δεκαετίες.

Το Fiserv Forum θα είναι κατάμεστο (16.000 η χωρητικότητα του), αφού μέχρι και έρανος έγινε για να βρεθεί εντός γηπέδου ο πιο φανατικός οπαδός των Μπακς (σ’ αυτό το ιστορικό ματς), αλλά πολλοί περισσότεροι (υπολογίζονται κοντά σε 70 χιλιάδες) θα βρίσκονται έξω απ’ αυτό με την ελπίδα να πανηγυρίσουν όλοι μαζί στο φινάλε.

Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι όπως φαίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή οι Μπακς θα περιμένουν τον Θανάση Αντετοκούνμπο ενώ κι οι δύο θα έχουν από μία σίγουρη απώλεια καθώς δεν θα παίξουν οι τραυματίες Ντι Βιντσέντζο (Μπακς), Σάριτς (Σανς).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr