Ευρωλίγκα: Πέρασε το αίτημα των ομάδων για συμμετοχή στο ΔΣ

Το δικαίωμα να συμμετέχουν στο ΔΣ της Ευρωλίγκας, κατέφεραν να κερδίσουν οι ομάδες-μέτοχοι στην έκτακτη Γενικής Συνέλευση που έγινε - Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση


Σε μία σημαντική… κατάκτηση έφτασαν οι ομάδες-μέτοχοι της Ευρωλίγκας!
Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4), πέρασε το αίτημα των ομάδων να συμμετέχουν κανονικά και εκείνες στο Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφορούν.

Κάτι τέτοιο δεν γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν σχεδόν... αποκλειστικά από τον Τζόρντι Μπερτομέου, φέρνοντας τους μετόχους προ τετελεσμένου γεγονότος. Έτσι, πλέον οι ομάδες θα έχουν «φωνή» αναφορικά με τα οικονομικά και αγωνιστικά θέματα της διοργάνωσης.

Το συγκεκριμένο, ήταν κύριο αίτημα των «7», συμπεριλαμβανομένων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οπότε πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη.

Κι η επιβεβαίωση ήρθε με την επίσημη ανακοίνωση της Euroleague η οποία αναφέρει:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή των Μετόχων της ECA συνεδρίασε στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα 26 Απριλίου. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων της ECA συμφώνησαν στα ακόλουθα σημεία:

- Τα 11 κλαμπ δεσμεύονται πλήρως όσον αφορά την ενότητα που αποτελεί προϋπόθεση της συλλογικής προσπάθειας. Οι ομάδες είναι πεπεισμένες πως η ενότητα έχει πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια.

- Οι 11 ομάδες παραμένουν δεσμευμένες στο όραμά τους να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν να στηρίζονται σε αυτή την επιτυχία, διατηρώντας τις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball στα ίδια υψηλά επίπεδα.

- Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα για την περαιτέρω ενσωμάτωση των 11 συλλόγων – μετόχων στη δομή διακυβέρνησης όλων των συλλογικών στοιχείων στην προσεχή Συνέλευση των Μετόχων της ECA».

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr