Champions League, Λίβερπουλ-Ρεάλ 0-0: Ανίκητη Βασίλισσα

Παρί-Σίτι και Ρεάλ-Τσέλσι είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών  του Champions League - Η Λίβερπουλ δημιούργησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες αλλά γκολ δεν έβαλε και η Ρεάλ πήρε την πρόκριση έχοντας κερδίσει με 3-1 στη Μαδρίτη - Στο Ντόρτμουντ η Μπορούσια προηγήθηκε στο 15', αλλά η Σίτι με ανατροπή στο Β' ημίχρονο νίκησε πάλι με 2-1 και πέρασε στην τετράδα

Στο πρώτο τους ραντεβού μετά τον τελικό του 2018 η Ρεάλ ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση και το τελικό 3-1 της επιτρέπει να ξεκινήσει από θέση ισχύος, συγκριτικά με τη Λίβερπουλ, στο σημερινό δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Στο άλλο ζευγάρι η Σίτι έχοντας λυγίσει την αντίσταση της Ντόρτμουντ στις καθυστερήσεις έχει ένα ισχνό προβάδισμα, αλλά σίγουρα πρέπει να δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο αν δεν θέλει να πέσει για μία ακόμη χρονιά θύμα έκπληξης.

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης



Στο παρελθόν η Λίβερπουλ έχει πετύχει στο Άνφιλντ ορισμένες από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τελευταία εκείνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα το 2019 όταν είχε χάσει με 3-0 στο Καμπ Νου κι επικράτησε 4-0 εντός έδρας.

Κάτι ανάλογο καλείται να κάνει κόντρα στην Ρεάλ με τη διαφορά όμως ότι σήμερα το Άνφιλντ θα είναι άδειο, συν το ότι φέτος το γήπεδο της μόνο με έδρα-φόβητρο δε μοιάζει καθώς μόλις την περασμένη Κυριακή πανηγύρισε νίκη (στις καθυστερήσεις) μετά από τρεις μήνες (8 αγώνες χωρίς νίκη!).

Παρόλα αυτά ο Γιούργκεν Κλοπ παραμένει αισιόδοξος με τον Γερμανό τεχνικό να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το ματς ξεκινάει από το 0-0, αλλά αν δεχτούμε γκολ τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Αν έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και το γκολ. Αν πετύχουμε το πρώτο, θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα φτάσουμε στο δεύτερο. Από το σκορ του πρώτου αγώνα μοιάζει να έχουμε αποκλειστεί και να μην έχουμε τίποτα να χάσουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε για την ανατροπή. »

Στους κόκκινους δεν υπολογίζονται οι εδώ και καιρό τραυματίες Φαν Ντάικ, Οριγκί, Χέντερσον, Ματίπ, Γκόμεζ, Κέλεχερ.

Η Ρεάλ που επέλεξε να ταξιδέψει Τρίτη και 13 στο Λίβερπουλ, αλλά και να καταλύσει στο ξενοδοχείο με την ονομασία Τιτανικός (ενώ το ξημέρωμα της 15ης Απριλίου συμπληρώνονται 109 χρόνια από το περίφημο ναυάγιο) έχει επίσης σημαντικά προβλήματα, αλλά και την προίκα από το 3-1 του πρώτου αγώνα και την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη στο Clasico το περασμένο Σάββατο.

Εκεί βέβαια τραυματίστηκε ο Λούκας Βάθκεθ και προστέθηκε στη λίστα με τους Ράμος, Καρβαχάλ, Βαράν. Αζάρ με τον Ζινεντίν Ζιντάν να είναι αναγκασμένος να αλλάξει τα 3/4 της αμυντικής του γραμμής σε ένα ακόμη ματς.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για άλλο έναν εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα. Θα πολεμήσουμε, είμαστε ζωντανοί και στους δύο θεσμούς και θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος. Δεν θα μπούμε με σκοπό να προφυλάξουμε το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά για να νικήσουμε», δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός

Πιθανές ενδεκάδες
Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον - Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον - Αλκάνταρα, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ - Σαλάχ, Ζότα, Μανέ.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κουρτουά - Οντριοθόλα, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί - Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος - Βινίσιους, Μπενζεμά, Ασένσιο

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι



Το 2-1 του πρώτου αγώνα και η συνολική εικόνα του αγώνα ήταν μια μικρή έκπληξη καθώς η Ντόρτμουντ δε φοβήθηκε τη Σίτι, έκανε το παιχνίδι της και το γκολ του Ρόις στο 84' την έβαλε σε θέση οδηγού, αλλά ο Φόντεν στο 90' άλλαξε τα δεδομένα δίνοντας το μικρό πλεονέκτημα στη Σίτι.

«Η πίστη για την ανατροπή υπάρχει, αλλά δεν αρκεί. Δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε μια ομάδα τοπ επιπέδου όπως η Σίτι, αλλά μας περιμένει ένα ακόμη πιο δύσκολο ματς», τόνισε οπ Έντιν Τέρζιτς με τον νεαρό τεχνικό να μην υπολογίζει ούτε σήμερα τον (πρώην παίκτη της Σίτι) Τζέιντον Σάντσο και εδώ και καιρό τραυματίες Βίτσελ, Ζακαντού, Σμέλτσερ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ρόις, Χούμελς.

Η Σίτι τελείωσε το πρώτο ματς με... 29 τελικές, αλλά όπως παραδέχθηκε χθες ο Πεπ Γκουαρδιόλα: «Στα 26 από τα τελευταία 27 παιχνίδια η Ντόρτμουντ έχει σκοράρει, οπότε πρέπει να βάλουμε γκολ. Αν δεν νικήσουμε θα είμαι αποτυχημένος, αν περάσουμε θα είμαι ο καλός Πεπ. Αν θέλουμε να νικήσουμε, πρέπει να το αξίζουμε και να το επιδιώξουμε. Θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαν σκοράρει (σ.σ. στο πρώτο ματς), αλλά ήταν σίγουρο ότι θα είχαν ευκαιρίες.»

Νοκ όαυτ πάλι ο Αγουέρο ο οποίος δε πρόλαβε να επιστρέψει από τραυματισμό και χτύπησε πάλι, αλλά αυτή είναι και η μοναδική σοβαρή απώλεια της ομάδας.

Πιθανές ενδεκάδες
Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-3-3): Χιτς - Μορέι, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο - Μπέλιγκχαμ, Τσαν, Νταχούντ - Ρέινα, Χάαλαντ, Ρόις

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Έντερσον - Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κάνσελο - Ντε Μπρούινε, Ρόδρι, Γκιντογκάν - Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr