Europa League, Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3: Όλα ήταν… φάουλ - Δείτε βίντεο

Τα παράπονα των ερυθρόλευκων για την φάση που έκρινε την αναμέτρηση και η… βουτιά της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA

Αν πέρσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει έναν «άθλο» για να προκριθεί επι της Άρσεναλ γυρίζοντας το εις βάρος του 1-0 στο Καραϊσκάκη σε 2-1 στο Έμιρεϊτς, τώρα θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο θαύμα για να αφήσει εκτός διοργάνωσης τους Άγγλους μετά την ήττα του με 3-1 στο Φάληρο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Europa Leauge. (Δείτε εδώ την αναλυση του αγώνα)

Ο αγώνας στο Καραϊσκάκη ξεκίνησε με... φάουλ για τους  «ερυθρόλευκους». Ο Μπα δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω των ενοχλήσεων και με δεδομένες τις απουσίες των Ρούμπεν Σεμέδο και Αβραάμ Παπαδόπουλου (τελικά αποδείχθηκε φάουλ η απόφαση δανεισμού του Σισέ), ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν αναγκασμένος να παρατάξει την ομάδα με έναν κεντρικό αμυντικό και μια... θυσία. Η μεσαία γραμμή θα στερούνταν τον Εμβιλά για να βοηθήσει ο Γάλλος μέσος αναγκαστικά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Οι δυο τους έδειξαν αρχικά να ανταποκρίνονται στην πίεση της Άρσεναλ, όμως ο Σα τους… κρέμασε με την αντίδραση του στο 34΄ στο μακρινό σουτ του Έντεγκαρντ.




Το… φάουλ του Πορτογάλου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού (τον τελευταίο καιρό έχει κάνει αρκετά), ζήλεψε και ο Μασούρας που επέλεξε να σπαταλήσει στο 40΄μια τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους αντί να δώσει στον Ελ Αραμπί που ήταν αμαρκάριστος και έτοιμος να «εκτελέσει» σε σχεδόν κενή εστία για το 1-1.



Ο Ελ Αραμπί  έκανε το χρέος του στο 56΄με το να ισοφαρίσει σε 1-1, δείχνοντας παράλληλα στους συμπαίκτες του ότι αν πιέσουν οι αντίπαλοι κάνουν εύκολα το λάθος.



Ο Μαροκινός σκορερ μπορεί στη συνέχεια να έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δυο τα τέρματα του  και ο Ραντζέλοβιτς σε αντεπίθεση να κράτησε παραπάνω την μπάλα στα πόδια του και να σπατάλησε μια υποσχόμενη επίθεση, όμως τα… φάουλ τους ήταν μικρά μπροστά σε αυτό που έκανε στο 79΄ο Γκάμπριελ στον Εμβιλά και έκρινε την αναμέτρηση, αφου ο Γερμανός διαιτητής αποφάσισε να ακούσει τους βοηθούς του στο VAR, χωρίς να εξετάσει ο ίδιος την φάση και να δείξει σέντρα.




Στο φάουλ με το οποίο πήρε ξανά το προβάδισμα η Αρσεναλ αναφέρθηκαν τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς, όσο και οι Εμβιλά και Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Μαρτίνς: «Όσο και να αναλυθεί η φάση του 2ου γκολ της Άρσεναλ είναι ξεκάθαρο φάουλ πάνω στον Εμβιλά»

«Η γεύση που μας αφήνει το παιχνίδι δεν μπορεί να είναι καλή μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν στο γήπεδο. Όσο για το 2ο γκολ της Άρσεναλ, όσες φορές και να το είδαμε, έχει γίνει φάουλ στον Εμβιλά. Όσο και να αναλυθεί η φάση, είναι ένα ξεκάθαρο φάουλ.

Θα ήθελα, επίσης, να πω πως όλοι οι μεγάλοι διαιτητές υψηλής κατηγορίας που παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αντιμετωπίζουν το VAR σαν να μην το χρειάζονται εκτός από το οφσάιντ. Το αντιμετωπίζουν ως κάτι αχρείαστο και είναι διαιτητές υψηλής κατηγορίας. Δεν είναι εντύπωσή μου. Είμαι σίγουρος για αυτό».




Εμβιλά: «Μου έγινε φάουλ στη φάση του 1-2»

Ο Εμβιλά εξέφρασε τη διαμαρτυρία του προς τον Γερμανό διαιτητή Ντάνιελ Ζίμπερτ μετά την ήττα (1-3) του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ. Ο Γάλλος υποστήριξε πως του έγινε επιθετικό φάουλ στη φάση του 1-2 από τον Γκάμπριελ.

Ο Γάλλος που αγωνίστηκε στόπερ, λόγω των ενοχλήσεων του Μπα, είπε: «Δεν ήμασταν προσεκτικοί.Στο 2ο γκολ υπήρχε φάουλ, ο διαιτητής έδωσε και άλλα φάουλ εναντίον μας. Δεν ξέρω αν φταίει ότι η Άρσεναλ είναι μεγαλύτερη ομάδα. Δώσαμε τα πάντα, προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Φυσικά έχουμε ακόμα ελπίδες, μπορούμε να βάλουμε τρία γκολ. Όλα μπορούν να γίνουν πιστεύουμε στην ομάδα μας και πρέπει να διεκδικήσουμε την πρόκριση μέσα στην Αγγλία




Παπασταθόπουλος: «Είπα στον διαιτητή να δει το δεύτερο γκολ στο VAR»

Σίγουρος πως υπήρξε φάουλ στη φάση του δεύτερου γκολ της Άρσεναλ, δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μετά την ήττα του Ολυμπιακού απ’ τους Λονδρέζους στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους «16» του Europa League.

«Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν ξεκινήσαμε καλά όμως είχαμε ευκαιρία να ισοφαρίσουμε. Στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι, ισοφαρίσαμε, όμως το δεύτερο γκολ όταν ήρθε και με τον τρόπο που ήρθε, ήταν καθοριστικό για τον αγώνα.
Είπα στον διαιτητή να πάει να δει το γκολ στο VAR αν πιστεύει πως είναι φάουλ, γιατί ήταν μια σημαντική φάση. Θεωρώ πως υπάρχει επαφή, ήταν φάουλ από εκεί και πέρα αυτό το γκολ έκρινε το παιχνίδι» τόνισε ο πολύπειρος, διεθνής Έλληνας στόπερ και πρόσθεσε για τη ρεβάνς στο «Emirates»




Ο Ολυμπιακός έχασε εντελώς την ψυχολογία του, κατέρρευσε στο φινάλε και στο 85’ δέχθηκε ακόμα ένα τέρμα, με τον Ελνένι που είχε περάσει μόλις πριν λίγη ώρα στο ματς να νικάει τον Σα για το 3-1.





Βαθμολογία UEFA: Στην 20η θέση η Ελλάδα

Η ήττα του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Σλάβια Πράγας με τη Ρέιντζερς (1-1) έδωσε την ευκαιρία στους Τσέχους να προσπεράσουν την Ελλάδα στο ranking έχοντας πλέον 25.800 βαθμούς, έναντι 25.600 που έχει η χώρα μας.

Οι χώρες που βρίσκονται απ’ την 18η έως την 28η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA, για την αγωνιστική περίοδο 2022/23, θα έχουν τις εξής θέσεις στα Κύπελλα Ευρώπης.

-Ο πρωταθλητής θα παίζει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League.

-Ο δεύτερος, ο τρίτος της τελικής βαθμολογίας και ο Κυπελλούχος θα ξεκινούν απ’ τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Εάν τώρα ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League, τότε το εισιτήριο θα πηγαίνει στην επόμενη ομάδα που έχει τερματίσει ψηλότερα στην βαθμολογία.

-Δεν θα υπάρχει πέμπτη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη και σύλλογος που θα συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους του Europa League.



Ειδήσεις σήμερα

Δείτε τα γκολ του Europa League: Προβάδισμα για Τότεναμ, Ρόμα και Γρανάδα

Αθλήτρια έκανε... στροφή στην καριέρα της: Άφησε την πάλη και άνοιξε συνδρομητική σελίδα με τολμηρές φωτογραφίες

Τζίμι Μπάτλερ-Σελένα Γκόμεζ... το νέο «χρυσό» ζευγάρι των σελέμπριτις - Η πρώτη κοινή έξοδος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr