Champions League, Γιουβέντους-Πόρτο 3-2 (παράταση): Δράκοι από ατσάλι, ταπείνωσαν την Κυρία - Δείτε τα γκολ

Σ' ένα συγκλονιστικό ματς για τους 16 του Champions League η Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο με πρωταγωνιστή τον Σέρτζιο Ολιβέιρα άφησε εκτός συνέχειας τη Γιουβέντους - Οι Δράκοι ήταν ανώτεροι στο πρώτη ημίχρονο και προηγήθηκαν στο 19' με πέναλτι του Ολιβέιρα - Ο Κιέζα όμως απάντησε με δύο γκολ (49', 63'), ενώ ενδιάμεσα η Πόρτο έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Ταρεμί στο 54' - Το ματς πήγε στην παράταση και εκεί στο 115' ο Ολιβέιρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-2 για να διαμορφώσει το τελικό 3-2 ο Ραμπιό στο 117'

Τα πρώτα εισιτήρια για την προημιτελική φάση του Champions League θα βρούνε κάτοχο σήμερα το βράδυ με το ενδιαφέρον να είναι κυρίως στραμμένο στο Τορίνο όπου η Γιουβέντους έχει δύσκολο έργο, ενώ στο αλλο ζευγάρι η Ντόρτμουντ είναι το ξεκάθαρο φαβορί.

Γιουβέντους-Πόρτο
Το 2-1 του πρώτου αγώνα αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι το τελικό σκορ αδικεί κατάφωρα τους Πορτογάλους που ήταν εντυπωσιακά ανώτεροι.

Η ομάδα του Κονσεϊσάο χτύπησε στις αρχές των ημιχρόνων, είχε τον απόλυτο έλεγχο και τις φάσεις για περισσότερα γκολ, αλλά ο Κιέζα στο 83' άλλαξε τα δεδομένα με το γκολ που πέτυχε.

Η φετινή Γιούβε πάντως δεν πείθει, ο Πίρλο δεν αισθάνεται και ιδιαίτερα άνετα στον πάγκο των μπιανκονέρι, ενώ ο προβληματισμός του είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς θα απουσιάσουν οι Ντανίλο, Μπετανκούρ, Ντε Λιχτ, Ντιμπάλα και οι Κιελίνι, Μπονούτσι προέρχονται από τραυματισμό.

«Παίζουμε με μία συμπαγή ομάδα. Έχει δύο γραμμές που απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους, κάτι που δεν αφήνει κενό χώρο. Χρειάζονται τεχνική και υπομονή», σχολίασε ο Ιταλός τεχνικός.

Η Πόρτο μπορεί να έχει μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα, αλλά έδειξε εκπληκτικό πρόσωπο κόντρα στη Γιούβε ονειρεύεται μια δεύτερη σερί παρουσία στους 8, έστω κι αν μετράρει 2 ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις στο Τορίνο.

«Η Ιταλία είναι μία πολύ σημαντική χώρα για μένα. Το πρώτο μου παιχνίδι (σ.σ. με τη φανέλα της Λάτσιο) το έδωσα στο Τορίνο και κόντρα στη Γιουβέντους. Είχαμε κερδίσει 2-1. Δεν ξέρω αν θα συμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε εμείς στην πρόκριση», σχολίασε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ο οποίος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Πιθανές ενδεκάδες
Γιουβέντους: Σέζνι – Κουαδράδο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σάντρο – ΜακΚένι, Ραμπιό, Αρτούρ, Κιέζα – Μοράτα, Ρονάλντο

Πόρτο: Μαρτσεσίν - Μαναφά, Πέπε (Ντιόγκο Λέιτε), Μπεμπά, Σανουσί - Κορόνα (Λουίς Ντίας), Σέρτζιο Ολιβέιρα, Ουρίμπε, Οτάβιο - Μαρέγα, Ταρέμι


Ντόρτμουντ-Σεβίλλη
Η Σεβίλλη προηγήθηκε νωρίς (7'), αλλά πριν κλείσει το ημίχρονο οι Βεστφαλοί είχαν κάνει το σκορ 1-3 για να διαμορφωθεί το τελικό 2-3 στο 84'...

Η Μπορούσια πάντως έχει αρκετά ζητήματα καθώς απουσιάζουν οι Βίτσελ, Ακάνζι, Σμέλτσερ, Γκερέιρο, Ρέινα ενώ την τελευταία στιγμή προέκυψε και η απουσία του Σάντσο με τον τεχνικό Έντιν Τέρζιτς να δηλώνει: «Μας παρουσιάζεται μία χρυσή ευκαιρία να προκριθούμε. Δεν αρκεί απλά μία καλή εμφάνιση».

Η Σεβίλλη έχει την ποιότητα και το ταλέντο για να πετύχει νίκη με δύο γκολ στην έδρα της Ντόρτμουντ, αλλά είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση μετρώντας 4 ήττες στα 5 τελευταία ματς κι έναν οδυνηρό αποκλεισμό στην παράταση του ημιτελικού Κυπέλλου με την Μπάρτσα (ενώ είχε νικήσει με 2-0 στο πρώτο ματς και στον επαναληπτικό έχασε πέναλτι στο 73' κι ενώ το σκορ ήταν 1-0).

Ο Λοπετέγκι πήρε στη Γερμανία τον κίπερ Μπόνο αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει ενώ θα αγωνιστεί ο Κουντέ που έλειψε στο προηγούμενο ματς της La Liga.

Πιθανές ενδεκάδες
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Χιτς - Μενιέ, Τσαν, Χούμελς, Σουλτς - Ντιλέινι, Μπέλιγκχαμ, Νταχούντ - Ρόις, Χάαλαντ, Αζάρ.

Σεβίλλη: Βάσλικ (Μπόνο) – Ακούνια, Κουντέ, Ντιέγο Κάρλος, Νάβας - Ράκιτιτς, Φερνάντο, Χορδάν – Οκάμπος, Ντε Γιονγκ, Μουνίρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr