Europa League, Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Ο Χασάν τον έστειλε στους «16» με γκολάρα στο 89' - Δείτε τα γκολ

Πέρσι ήταν ο Ελ Αραμπί ο οποίοος σκόραρε στο 118' της παράτασης κόντρα στην Άρσεναλ και έστειλε τον Ολυμπιακό στους 16 του Europa League - Φέτος τον ρόλο του λυτρωτή ανέλαβε ο Χασάν ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και στο 89' χάρισε την πρόκριση στους ερυθρόλευκους - Η Αϊντχόφεν είχε προηγηθεί 2-0 με γκολ του Ζάχαβι (23', 44')

Στο «Phillips Stadion» του Αϊντχόφεν όσες φορές χρειάστηκε η PSV διέλυσε το όποιο πλεονέκτημα είχε αποκτήσει η αντίπαλος της από την Ελλάδα (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) σε νοκ άουτ παιχνίδια, όπου δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από ελληνική ομάδα, ενώ σε 7 αγώνες στην έδρα της κόντρα σε ομάδες από τη χώρα μας έχει παραχωρήσει όλη κι όλη μία ισοπαλία (1-1 με τον ΠΑΟ στους ομίλους του Europa League το 2014).

Για όλα όμως υπάρχει μια πρώτη φορά κι ο Ολυμπιακός έχει το σαφέστατο προβάδισμα για να αφήσει εκτός συνέχειας Europa League την PSV μετά τη νίκη του με 4-2 στο Γ. Καραϊσκάκης, αρκεί να μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε στο πρώτο ημίχρονο.



«Δεν έχουμε έρθει να παίξουμε αμυντικά. Η ομάδα που έρχεται για να μη δεχτεί γκολ, είναι πιο κοντά στο να χάσει και ποτέ δεν έχουμε παίξει έτσι. Δεν θα χάσουμε την ταυτότητά μας. Ίσως τα πρώτα λεπτά του αγώνα να είναι κάπως διαφορετικά, αλλά θα δούμε τις ομάδες με την ίδια νοοτροπία που συνηθίζουν. Στο πρώτο ματς δεχτήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση, αλλά αυτό δεν μας επηρεάζει. Αν όλες οι ομάδες είχαν καλύτερες άμυνες από ό,τι επιθέσεις, δεν θα υπήρχαν γκολ. Έχουμε έρθει για να είμαστε ο εαυτός μας, με την ταυτότητά μας και με στόχο να κερδίσουμε. Είναι θετικό που θα έχουμε ξανά μαζί Σεμέδο και Μπα, γιατί έχουν καλή χημεία μαζί», είπε χθες ο Πέδρο Μαρτίνς επιβεβαίωνοντας ότι η επιστροφή του Σεμέδο θα είναι και η μοναδική αλλαγή που θα υπάρχει στο βασικό σχήμα της ομάδας του.



Στον αντίποδα ο Ρότζερ Σμιντ βρίσκεται σε δύσκολη θέση και πιθανός αποκλεισμός θα ανοίξει πάλι θέμα παραμονής του ή όχι στον πάγκο της PSV με τον Γερμανό τεχνικό να δηλώνει: «Η αποτελεσματικότητα είναι πολύ σημαντική στο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας με τον καλύτερο τρόπο. Εάν μπορούμε να ανοίξουμε το σκορ, αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα για να συνεχίσουμε. Αυτό θα είναι το κλειδί».

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να αφήσει την Αϊντχόφεν θα βρεθεί για δεύτερη σερί φορά στους 16 του Europa League, βάζοντας 1.1 εκατ. ευρώ στα ταμεία του και προσθέτοντας περίπου 2000 πόντους στην ευρωπαϊκή του βαθμολογία αλλά και διατηρώντας τις όποιες ελπίδες έχει η Ελλάδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 18η θέση που είμαστε τώρα.

Οι ενδεκάδες
Αϊντχόφεν (Ρότζερ Σμιντ): Εμβογκό, Τέζε, Μποσκάλι, Βίερφεχερ, Ντάμφρις, Ροζάριο, Γκέτζε, Τόμας, Μαξ, Ζαχάβι, Μάλεν

Στον πάγκο θα βρίσκονται οι: Ούνερσταλ, Μίλερ, Μπάουμγκαρτλ, Ιχατάρεν, Φέιν, Φαν Χίνκελ, Γκουτιέρες, Μάουρο Τζούνιορ, Πιρόε, Βερτέσεν.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα - Λαλά, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσουκ - Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης - Μπρούμα, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά.

Στον πάγκο οι Καραργύρης, Τζολάκης, Φορτούνης, Χασάν, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μασούρας, Ντρέγκερ, Χολέμπας, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr