Champions League: Νίκη στο φινάλε για την Ρεάλ, πέρασε εύκολα η Σίτι

Ολοκληρώθηκαν οι  πρώτοι αγώνες για τους 16 του Champions League - Στο Μπέργκαμο η Αταλάντα έμεινε στο 17' με 10 παίκτες, αλλά η Ρεάλ βρήκε το γκολ της νίκης μόλις στο 86' με εξαιρετικό σουτ του Μεντί - Στην ουδέτερη Βουδαπέστη η  Μάντσεστερ Σίτι με τα γκολ στο 29' του Σίλβα και το 65' του Ζεσούς επικράτησε  2-0 της Γκλάντμπαχ

Η αυλαία της 1ης αγωνιστικής των νοκ άουτ αναμετρήσεων του Champions League πέφτει σήμερα με δύο αναμετρήσεις όπου φάινεται να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι αυτό ισχύει στον απόλυτο βαθμό, αλλά στο ζευγάρι Αταλάντα-Ρεάλ τα δεδομένα είναι αρκετά διαφορετικά.

Αταλάντα-Ρεάλ Μαδρίτης
Από τη μία η μικρή Αταλάντα η οποία συμμετέχει για 2η φορά στην ιστορία της στο Champions League, κι από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης η ομάδα που έχει κατακτήσει 13 φορές τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Μόνο που νερατζούρι από το Μπέργκαμο, δείχνουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση (4-2 το βράδυ της Κυριακής τη Νάπολι), ενώ οι μερένγκες ταξίδεψαν στην Ιταλία με μία ενδεκάδα απουσίες!

Η Αταλάντα όπως και πέρσι που έφτασε ένα λεπτό πριν τον ημιτελικό (κέρδιζε μέχρι το 89' την Παρί κι έχασε 2-1) θέλει να τρελάνει και φέτος την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τον Τζιαν Πέρο Γκασπερίνι να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Αντιθέτως ο Ζινεντίν Ζιντάν, σ' αυτή την πρώτη παρουσία της Βασίλισσας στο Μπέργκαμο δεν υπολογίζει στους Σέρχιο Ράμος, Μπενζεμά, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Βαλβέρδε, Αζάρ, Ροντρίγκο και Οντριοθόλα.

Οι ενδεκάδες:
Αταλάντα (Τζιαν Πέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι, Μέλε, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Γκόζενς, Πεσίνα, Μουριέλ, Ζαπάτα.
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντιίν Ζιντάν):  Κουρτουά, Βάσκεθ, Βαράν, Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Ασένσιο, Βινίσιους.

Μπορούσια Γκλάντμπαχ-Μάντσεστερ Σίτι
Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που υπάρχουν στη Γερμανία οδήγησαν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων από το Borusia Park, στη Ferench Puskas Arena με το όποιο πλεονέκτημα των γερμανών να... εξανεμίζεται.

Όχι ότι τα «πουλάρια» είχαν και πολλές ελπίδες κόντρα στην απίθανη ομάδα που έχει φτιάξει ο Πεπ Γκουρδιόλα, αλλά στο ποδόσφαιρο ισχύει ότι η έδρα παίζει έναν σημαντικό ρόλο και κανένα παιχνίδι δεν έχει χαθεί πριν καν ξεκινήσει.

Βέβαια η Μπορούσια μετά τρία σερί ματς χωρίς νίκη, την ώρα που η Σίτι είναι 19 ματς αήττητη και έχει και 10 σερί νίκες...

Μοναδική απουσία για τους τυπικά γηπεδούχους ο ημιβασικός Μαμαντού Ντουκουρέ, χωρίς προβλήματα η Σίτι με τις δύο ομάδες να έχουν βρεθεί άλλες δύο φορές (στους ομίλους) του CL και την Σίτι να έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Οι ενδεκάδες:
Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Ελβεντί, Γκίντερ, Ελβέντι, Λάινερ, Μενσεμπαϊνί, Κράμερ, Νόιχαους, Χόφμαν, Στιντλ, Πλεά.
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ζοάο Κανσέλο, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ, Ρόντρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιντογκάν, Στέρλινγκ, Ζεσούς, Φόντεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr