Champions League, Ατλέτικο-Τσέλσι 0-1: Το γκολ-ποίημα του Ζιρού έβαψε το Βουκουρέστι μπλε - Δείτε το γκολ

Στο ουδέτερο, λόγω κορωνοϊού, Βουκουρέστι η Τσέλσι έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους 8 του Champions League κερδίζοντας την τυπικά γηπεδούχο Ατλέτικο μ' ένα εκπληκτικό γκολ του Ολιβιέ Ζιρού στο 71' - Στο άλλο ματς η Μπάγερν διέλυσε την Λάτσιο στη Ρώμη επικρατώντας με το επιβλητικό 4-1

Τα πρώτα ματς της νοκ άουτ φάσης του Champions League διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα και μας αποζημίωσαν για το δίμηνο της... στέρησης και σήμερα ξεκινά η δεύτερη παρτίδα των πρώτων αγώνων για τους 16 της διοργάνωσης.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι
Αντί για το Metropolitano, η Ατλέτικο θα υποδεχθεί στους «Μπλε» στην Arena Naţională του Βουκουρεστίου, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν για τα ταξίδια των αγγλικών ομάδων μετά την εμφάνιση του νέου στελέχους του κορωνοϊού.

Κι αν τη στιγμή της κλήρωσης η Ατλέτικο έμοιαζε να είναι το φαβορί, το σκηνικό έχει αλλάξει κάπως με την ομάδα του Σιμεόνε να προέρχεται από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στη La Liga και την Τσέλσι με τον Τούχελ στον πάγκο να δείχνει μία διαφορετική εικόνα.

Οι ροχιμπλάνκος ταξίδεψαν στη Ρουμανία χωρίς τους τραυματίες Ερέρα, Χιμένες, Καράσκο και Βρσάλικο, αλλά και των τιμωρημένο Τρίπιερ.

Η Τσέλσι που αν και άφησε δύο βαθμούς στο Σάουθαμπτον παραμένει αήττητη επί των ημερών του Τούχελ, θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Τιάγκο Σίλβα, ενώ αμφίβολος είναι ο Τάμι Έιμπραχαμ.

H παράδοση είναι ισορροπημένη μεταξύ των δύο ομάδων μετρώντας από δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες στις αναμετρήσεις τους κατά το παρελθόν. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 17 Μαρτίου.

Πιθανές συνθέσεις:
Ατλέτικο (Σιμεόνε): Όμπλακ, Γιορέντε, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, Κόκε, Κοντογκμπιά, Σαούλ, Φέλιξ, Σουάρες
Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ζούμα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Μάουντ, Ζιρού, Βέρνερ
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Λάτσιο-Μπάγερν
Σ' αυτό το ζευγάρι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η Μπάγερν αν και το τελευταίο δεκαήμερο η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει αρρυθμίες έχοντας ισοπαλία εντός με την Αρμίνια και εκτός έδρας ήττα στην Φρανκφούρτη.

Την ίδια ώρα η Λάτσιο με τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς έχει φτάσει σε απόσταση βολής από την πρώτη τετράδα και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση με τον Ιταλό τεχνικό να μην υπολογίζει τους Ράντου, Λουίς Φελίπε, ενώ αμφίβολος είναι ο γκολκίπερ Θωμάς Στρακόσα.

Για τη Μπάγερν πέρα από την όποια γκρίνια έφεραν τα δύο τελευταία αποτελέσματα, ο Χάνσι Φλικ έχει να ξεπεράσει και τις πολλές απουσίες καθώς δεν υπολογίζονται λόγω COVID 19 οι Παβάρ και Μίλερ, ενώ τραυματίες είναι οι Τολισό, Γκνάμπρι, Κόστα, Νούμπελ και Νιανζού.

Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία των Ευρωπαϊκών κυπέλλων ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στις 17 Μαρτίου.

Πιθανές συνθέσεις:
Λάτσιο (Ιντζάγκι): Ρέινα, Πάτρικ, Ατσέρμπι, Μουζάτσιο, Λατσάρι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λούκας Λέιβα, Λουίς Αλμπέρτο, Μάρουσιτς, Κορέα, Ιμόμπιλε.
Μπάγερν (Φλικ): Νόιερ, Ζίλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Ρόκα, Σανέ, Γκορέτσκα, Κομάν, Λεβαντόφσκι.
Διαιτητής: Ορέλ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr