Πιθανή η επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα - Για 5% συζητούν οι λοιμωξιολόγοι, το 10% θέλει η Super League 1

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες όσον αφορά το θέμα της μερικής επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα - Παραμένουν επιφυλακτικοί οι λοιμωξιολόγοι, αλλά η Super League 1 έχει παρουσιάσει ένα πραγματικά ολοκληρωμένο σχέδιο

Ίσως και στη διάρκεια της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, που επανέφερε την περασμένη εβδομάδα η διοργανώτρια του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η Super League 1 είχε ζητήσει και στα περσινά πλέι οφ τη μερική άρση της απαγόρευσης κάνοντας λόγο για 30% της χωρητικότητας των γηπέδων, ενώ με την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος κατέθεσε εκ νέου το αίτημα.

Βέβαια με τα κρούσματα να παρουσιάζουν ραγδαία άνοδο οι αρμόδιες αρχές απάντησαν αρνητικά, ωστόσο η SL1 επανήλθε την περασμένη εβδομάδα και στην ευρεία σύσκεψεη που πραγματοποιήθηκε παρουσία των Υφυπουργών Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Αυγενάκη, Χαρδαλιά και μελών της Υγειονομικής Επιτροπής, παρουσίασε ένα πλήρη φάκελο για το πως θα δρομολογηθεί και θα ελεγχθεί η παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα.

Η Λίγκα ζητά να επιτραπεί η παρουσία του 10% των φιλάθλων, σύμφωνα με τη χψρητικότητα των γηπέδων, ενώ την περασμένη Παρασκευή έγιναν δύο νέες τηλεδιασκέψεις του κ. Χαρδαλιά (λίγο πριν κάνει την επίσημη ενημέρωση) με τους λοιμωξιολόγους, όπου ασχολήθηκαν και με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι λοιμωξιολόγοι εξακολουθούν να παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση, ωστόσο αντιλαμβανόμενοι ότι κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξουν και τα γήπεδα σκέφτονται να ανάψουν το πράσινο φως, αλλά μόνο για το 5%.

Η SL1 πιέζει για 10% και η αλήθεια είναι ότι έχει κερδίσει πόντους με τον πληρέστατο φάκελο που κατέθεσε (όπου για παράδειγμα αναφέρετε ότι για κάθε φίλαθλο που θα παίρνει εισιτήριο θα υπάρχει συγκεκριμένη ώρα εισόδου στο γήπεδο).

Κι αυτό που ειπώθηκε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων συσκέψεων ήταν πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται το 30% σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους και να μην έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια για τη μερική επιστροφή των φιλάθλων».

Κι αν τελικά η Υγειονομική Επιτροπή πειστεί τότε είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο το βράδυ της Τετάρτης 21/10 στον αγώνα Ολυμπιακός-Μαρσέιγ για το Champions League αλλά και την Πέμπτη στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ομόνοια για το Europa League.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr