Γιουβέντους: Επίσημα προπονητής ο Πίρλο

Είναι οριστικό - Προπονητής της Γιουβέντους είναι και επίσημα ο Αντρέα Πίρλο όπως ανακοίνωσαν οι «μπιανκονέρι»

Η νέα εποχή στη Γιουβέντους άρχισε και επίσημα.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέα Ανιέλι, το πήρε πάνω του και επέλεξε τον Αντρέα Πίρλο ως τον διάδοχου του Μαουρίτσιο Σάρι, με τους «μπιανκονέρι» να γνωστοποιούν τις εξελίξεις μέσω ανακοίνωσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο 41χρονος υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Ο Πίρλο ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός στην Μπρέσια όμως με τον καιρό εξελίχθηκε και ξεκίνησε να παίζει στην μεσαία γραμμή. Του άρεσε να ελέγχει το παιχνίδι και ποτέ του δεν κρυβόταν έχοντας πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην Μπρέσια αγωνίστηκε 4 χρόνια από το 1994-1998 και κατέκτησε έναν τίτλο Serie B.

Το 1998 ήρθε η επιβράβευση με την μεταγραφή στην Ίντερ όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελε καθώς δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής με την ομάδα του Μιλάνο να τον στέλνει τελικά δανεικό στην Ρετζίνα και στην Μπρέσια.

Το 2001 κάνει το μεγάλο βήμα και πάει στην Μίλαν. Ο Κάρλος Αντσελότι που ήταν και ο άνθρωπος που του έδωσε έμπνευση ώστε να συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο, έβλεπε κάτι στον Πίρλο που κανένας άλλος δεν είχε δει μέχρι τότε. Με την Μίλαν έγινε ένα παίκτης παγκοσμίου κλάσης και μαζί με τον Τζενάρο Γκατούσο δημιούργησαν ένα απίστευτο δίδυμο στην μεσαία γραμμή των «ροσονέρι» για αρκετά χρόνια. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας (2004, 2011), ένα κύπελλο (2003), δυο Τσάμπιονς Λιγκ (2003,2007).

Το 2011 αποχωρεί από το Μιλάνο και μετακομίζει στο Τορίνο και στην Γιουβέντους. Με την Βέκια Σινιόρα κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (2012-13-14-15), δύο Supercoppa Ιταλία (12-13) και ένα Κύπελλο Ιταλίας το 2015. Με την Γιουβέντους έφτασε μέχρι το τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ το 2015 όπου και ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 3-1.

Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε στην Νιου Γιορκ Σίτι στο αμερικάνικο πρωτάθλημα , όπου και παρέμεινε για δύο χρονιές. Στις 6 Νοεμβρίου του 2017 ανακοίνωσε το τέλος της λαμπρής καριέρας του σε ηλικία 38 ετών.


Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Έφτασε και στην Αθήνα με βροχές η κακοκαιρία «Θάλεια»

Ολυμπιακός: Θετικός στον κορωνοϊό ο Κώστας Παπανικολάου

Παναγία Σουμελά: Βανδάλισαν βυζαντινές τοιχογραφίες της Μονής στην Τραπεζούντα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr