Ουζάτο σαγανάκι και τσιροσαλάτα

Άλλη μια διπλή πρόταση για μεζεδάκια του πεντάλεπτου, την καλύτερη παρέα του ούζου ή του τσίπουρου.

από τη Νίκη Μηταρέα

Τυρί σαγανάκι με ούζο

Υλικά για 4 άτομα:

1 μερίδα κεφαλοτύρι

1 σφηνάκι ούζο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

χυμό 1 λεμονιού


 
Πρώτα αλευρώνετε το κεφαλοτύρι. Για να κολλήσει όμως καλά το αλεύρι  πάνω του πρώτα το βρέχετε με ούζο.
   
Βάζετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Τότε ρίχνετε το αλευρωμένο τυρί στο καυτό λάδι. Μόλις πάρει χρυσό χρώμα από τη μια, το γυρίζετε να ροδίσει κι από την άλλη πλευρά. Τότε το σβήνετε με το χυμό λεμονιού και το αποσύρετε.
   
Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό αμέσως!

 


Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey

 

Τσιροσαλάτα με άνηθο

Υλικά για 4 άτομα:

6 τσίρους καπνιστούς

½ ματσάκι άνηθο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

λίγο ξίδι


Πλένετε τους τσίρους, τους στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τους κόβετε κατά μήκος.
   
Τους απλώνετε σε πιατελίτσα περιχύνοντας με ελαιόλαδο, λίγο ξίδι και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
   
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε αμέσως.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr