Λουκάνικα αλά Μπαρμπαρόσα

Μια πικάντικη συνταγή που θα ζητήσει κάτι δροσερό και ελαφρώς αλκοολούχο να τη συνοδεύσει στο τραπέζι, όπως μια μπίρα ας πούμε.

από τη Νίκη Μηταρέα

 

Υλικά για 2 άτομα:

4 λουκάνικα πικάντικα κομμένα σε κύβους

3 κουτ. σούπας ρούμι λευκό

1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο

1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα

  • Σοτάρετε τα λουκάνικα σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι και τα καρότα. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και βάζετε και τα σκόρδα να σοταριστούν για 1 λεπτό.
  •  Ξαναρίχνετε τα λουκάνικα, σβήνετε με το ρούμι και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  • Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με τα κόκκινα φασόλια τα οποία έχετε ζεστάνει στο μεταξύ, ξεχωριστά σε άλλο σκεύος.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr