Μπανάνες φλαμπέ με ρούμι

Καραϊβικής συνέχεια με μια γλυκιά πρόταση που θέλει τις μπανάνες  καραμελωμένες και φλαμπαρισμένες με ρούμι και σβησμένες με λάιμ

Υλικά για 4 άτομα:
•    4 μπανάνες
•    ½ φλιτζάνι ρούμι λευκό
•    2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
•    6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•    χυμό από 1 λάιμ

Εκτέλεση
1.    Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
2.    Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε και αφήνετε για 2 λεπτά, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ να σβήσει.
3.    Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με παγωτό βανίλια.


 
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr