Μια υπέροχη σαλάτα με μαριναρισμένα κολοκυθάκια

Ποιος είπε πως  τα κολοκύθια δεν τρώγονται ωμά; Τα δοκιμάσατε; Αν όχι, τότε δοκιμάστε τότε αυτή δροσερή σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα ψητά ψάρια αλλά και κρεατικά και η γεύση τους θα σας πείσει.

 

Σαλάτα με ρόκα, κολοκύθια και ροζ πιπέρι

20 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ


Υλικά για 4 άτομα:

2 ματσάκια ρόκα

4 κολοκύθια  μέτρια

ξύσμα από 2 λεμόνια

2-3 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας  ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους

2 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι, σπασμένο στο γουδί

αλάτι


 

Για τη βινεγκέτ

5 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας  ξίδι (με γεύση βατόμουρο)

 


Φωτογραφία: Γιώργος  Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb

 

Εκτέλεση

Τρίβετε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι με μία κουταλιά αλάτι. Ρίχνετε και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10-15 λεπτά σε σουρωτήρι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
   
Χοντροκόβετε τη ρόκα και τη ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκύθια και ανακατεύετε καλά.

Πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους.
  
 Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το ρίχνετε στη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι.

 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr