Άκης Πετρετζίκης: Αυτή την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, στρώνουμε τα πιο γευστικά γιορτινά τραπέζια και απολαμβάνουμε «Πάσχα στο Χωριό»!

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα

36ο τεύχος
Πάσχα στο χωριό


Φέτος το Πάσχα δημιουργούμε αναμενόμενες και… πολυαναμενόμενες συνταγές με απρόσμενα υπέροχη γεύση από κάποιες πανέμορφες γωνιές της Ελλάδας!

Ξεκινάμε, λοιπόν, με τις κλασικές παραδοσιακές συνταγές. Ετοιμάζουμε από μαγειρίτσα και τζιγεροσαρμάδες μέχρι κοκορέτσι στον φούρνο, βάζοντας γερές βάσεις για το πιο νόστιμο Πάσχα.



Καταπιανόμαστε με αγαπημένες πίτες και ζύμες.



Ταξιδεύουμε νοερά σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας ετοιμάζοντας μια πασχαλινή συνταγή για κυρίως γεύμα από κάθε τόπο.



Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε γλυκά τα οποία θα θέλαμε να ετοιμάζουμε όχι για μία ημέρα, αλλά για κάθε ημέρα του χρόνου!



Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Πάσχα αλά ελληνικά

Ετοιμάζουμε αγαπημένες πασχαλινές συνταγές με τον δικό μας τρόπο. Κάποιες τις… πειράζουμε, άλλες τις αφήνουμε έτσι ακριβώς όπως θα τις ετοίμαζε η γιαγιά μας. Κάθε εκδοχή έχει τη δική της χάρη. Όλες έχουν έναν σκοπό: να μας χορτάσουν, να γεμίσουν το σπίτι μας με αρώματα, το τραπέζι μας με γεύσεις και το μυαλό μας με ξεχωριστές αναμνήσεις.

Παραδοσιακή μαγειρίτσα, Κοκορέτσι στον φούρνο, Τζιγεροσαρμάδες, Αρνάκι στη γάστρα με πατάτες, Τσουρέκια με μέλι



Οι ετοιμασίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Μέρα με τη μέρα συνθέτουμε το παζλ για ένα νόστιμο, όμορφο, παραδοσιακό Πάσχα.

                                                                                                                                                                 
Οι γεύσεις της Λαμπρής

Ετοιμάζουμε ζύμες και πίτες, όλες γευστικές, καμωμένες με αγάπη, για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και για οποιαδήποτε μέρα, κάθε εποχή του χρόνου!

Χανιώτικα καλτσούνια, Πασχαλινή κρεατόπιτα Κεφαλονιάς, Λαμπρόπιτες, Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου, Χορτόπιτα χωρίς φύλλο (Μουσούντα)



Κάθε νησί, μια συνταγή...

...μια συνταγή πασχαλινή για ένα τραπέζι που -πραγματικά- τα έχει όλα. Γεύση, άρωμα, μα πάνω απ’ όλα… Ελλάδα! Μοιραζόμαστε μαζί σας νησιώτικες οικογενειακές συνταγές, μοναδικές, που περνούν από γενιά σε γενιά και με το πέρασμα του χρόνου καταφέρνουν να γίνουν σήμα κατατεθέν του κάθε τόπου.

Αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με γέμιση (Μαουρί Καλύμνου), Αρνάκι στον φούρνο με σταφίδες και κουκουνάρι (Πασπαράς Καρπάθου), Κατσικάκι στον φούρνο με σέσκουλα και γραβιέρα (Πατούδο Νάξου), Κατσικάκι με σέσκουλα (Φρικασέ Τήνου), Μαστέλο Σίφνου




Γλυκό από τον τόπο σου

Κάθε γιορτή, κάθε τόπος, κάθε νοικοκυριό κουβαλούν τις δικές τους χαρακτηριστικές γλυκές γεύσεις. Ετοιμάζουμε πασχαλινές συνταγές και μοιραζόμαστε μαζί σας τον τρόπο και τα μυστικά για να τις ετοιμάσετε και να τις απολαύσετε στην καλύτερη δυνατή εκδοχή τους.

Γαλατερό, Ανεβατά καλτσούνια, Μελιτίνια, Τσουρεκάκια κρητικά, Μυζηθρόπιτα χωρίς φύλλο



 H Meat Free εκδοχή: Μαγειρίτσα

Το βράδυ της Ανάστασης έχει συνδυαστεί με λαμπάδες, τσουγκρίσματα αυγών και οικογενειακά τραπέζια όπου την τιμητική του έχει ένα συγκεκριμένο πιάτο… η μαγειρίτσα!
                                               
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.



Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr