Σούπα ντομάτας με κόκκινες πιπεριές

Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν

20 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 8-10 ΆΤΟΜΑ

Υλικά
-500 γρ. ντομάτες
-220 γρ. κόκκινες γλυκές πιπεριές
-110 γρ. αγγούρια, καθαρισμένα
-1 σκελίδα σκόρδο
-3 φλιτζ. κρύο ζωμό άπαχου βοδινού
-2 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
-1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-1 κ.σ. αρωματικό ξίδι της αρεσκείας σας (π.χ. με σκόρδο & μυρωδικά)
-φρέσκο βασιλικό, για το σερβίρισμα
-αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα αγγούρια και αφαιρούμε τους σπόρους τους.

Tα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το σκόρδο, τον ζωμό βοδινού,
το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι και βάζουμε
τη σούπα στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει.

Σερβίρουμε σε καλά παγωμένα μπολ γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Φωτογραφίες: JONATHAN GREGSON
Styling: JO HARRIS. FOOD STYLING: ELLA TARN
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr