Μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό
24.08.2021
08:26
Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν
25 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
500 γρ. ντοματίνια, στη μέση
1 φλιτζ. φυλλαράκια βασιλικό,
ψιλοκομμένο
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20΄΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3΄-4΄ μέχρι να βγάλουν υγρά.
Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
500 γρ. ντοματίνια, στη μέση
1 φλιτζ. φυλλαράκια βασιλικό,
ψιλοκομμένο
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20΄΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3΄-4΄ μέχρι να βγάλουν υγρά.
Στα 5΄-6΄ που βράζουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, φροντίζοντας να κρατήσουμε περίπου 300 ml από το νερό του βρασίματος.
Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα ντοματίνια μαζί με 200 ml από το νερό τους. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2΄-3΄, ανακατεύοντας απαλά μέχρι τα μακαρόνια να απορροφήσουν όλα τα υγρά.
Αν χρειαστούν κι άλλο μαγείρεμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό από το βράσιμο των μακαρονιών. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.
Φωτογραφίες: JONATHAN GREGSON
Styling: JO HARRIS. FOOD STYLING: ELLA TARN
Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα ντοματίνια μαζί με 200 ml από το νερό τους. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2΄-3΄, ανακατεύοντας απαλά μέχρι τα μακαρόνια να απορροφήσουν όλα τα υγρά.
Αν χρειαστούν κι άλλο μαγείρεμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό από το βράσιμο των μακαρονιών. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.
Φωτογραφίες: JONATHAN GREGSON
Styling: JO HARRIS. FOOD STYLING: ELLA TARN
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr