Η συνταγή της ημέρας: Ταχινοπιτάκια σιροπιαστά

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε

Υλικά

  • 500γρ. ταχίνι

  • 500γρ. ζάχαρη άχνη

  • 300ml νερό

  • 250γρ. σταφίδες (προαιρετικά)

  • 700γρ. αλεύρι μαλακό

  • 25γρ. μπέικιν πάουντερ



Για το σιρόπι

  • 2½ φλιτζάνια ζάχαρη

  • 2 φλιτζάνια νερό

  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού


Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε το ταχίνι με το νερό και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα ρευστό μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.



Παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας απόσταση 2εκ. μεταξύ τους. Ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Βγάζετε τα ταχινοπιτάκια από τον φούρνο και τα βουτάτε στο χλιαρό σιρόπι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.


Ειδήσεις σήμερα:

«Ελευθερία» και για άτομα ηλικίας 30-49 χρόνων τη Μεγάλη Εβδομάδα - Πότε ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού

Με «καμπάνα» δισεκατομμυρίων κινδυνεύει το TikTok - Γιατί κατηγορείται

Συρία-Ισραήλ: Αντιαεροπορικός πύραυλος εξερράγη κοντά στον πυρηνικό αντιδραστήρα στη Ντιμόνα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr