Η Ελλάδα να τα βγάλει πέρα μόνη της με την Τουρκία, λέει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός

«Στηρίζουμε τους Ελληνες με όλους τους τρόπους όμως τώρα η Τουρκία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή» δήλωσε ο Μπόικο Μπορίσοφ

«Είπα στους Έλληνες συνεργάτες μου να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τον εαυτό τους, διότι ναι, τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο (σσ εννοεί ότι η ΕΕ στηρίζει την Ελλάδα) αλλά η Τουρκία τώρα παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην περιοχή» είπε ο πρώθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.

Αρχικώς, η δήλωση που έκανε ο Μπόικο Μπορίσοφ το πρωί της Παρασκευής προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Βρυξελλών έκανε τον Βούλγαρο πρωθυπουργό να μοιάζει σαν να λειτουργεί ως υπερασπιστής της Τουρκίας.

«Ολοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία χθες βράδυ» δήλωσε ο Μπόικο Μπορίσοφ το πρωί της Παρασκευής πριν ξεκινήσει η δεύτερη ημέρα των εργασιών στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε: «Όλοι παρατηρούν ότι η συμφωνία (για τους πρόσφυγες) θα έπρεπε να συνεχιστεί, όλοι παρατηρούν ότι η Τουρκία έχει μια πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση».

Και συνέχισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός: «Ουδείς μιλάει πλέον για κυρώσεις στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, αλλά το αντίθετο, επειδή όταν επιβάλλονται κυρώσεις η Τουρκία δεν σταματά αλλά στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί».

O Μπόικο Μπορίσοφ συνέχισε με τον ισχυρισμό ότι μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση την άποψή του ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει βοήθεια από τους Ευρωπαίους!

Στηρίζουμε τους Ελληνες με όλους τους τρόπους, όμως τώρα η Τουρκία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή.

«Είπα στους Έλληνες συνεργάτες μου να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους» ήταν η φράση του Μπόικο Μπορίσοφ που κατέληξε: «Επειδή τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους όμως τώρα η Τουρκία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή»...

Διαβάστε τις επίμαχες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στην αγγλική:

«All leaders spoke much, much softer about Turkey last night. Everyone's noting that the agreement (on migrants) should continue, everyone's noting that it has a very important geoststrategic place. Nobody's talking about arms exports sanctions anymore, quite
the opposite -- when there are sanctions, Turkey turns to Russia to arm itself, it doesn't stop.''

``I told my Greek colleagues to find tools to help themselves on their own. Because we support them in all ways but Turkey is now playing a very important role in the region».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr