Εκλογές μετά τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, λένε στην Κυβέρνηση

Κυβερνητικές πηγές θεωρούν πολύ σημαντικό η συμφωνία να περάσει από τη ελληνική Βουλή με 151 ψηφους 

Αποφασισμένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου να μη στήσει κάλπες εάν πρώτα δεν έρθει η συμφωνία για το Μακεδονικό στην ελληνική Βουλή.

Το σενάριο για εκλογικό ατύχημα ελαχιστοποιούν οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν πριν τον Μάρτιο.







«Πάλι τα ίδια θα λέμε; Ούτε τον Ιανουάριο, ούτε τον Φεβρουάριο, ούτε τον Μάρτιο. Μετά έχουμε τις διπλές εκλογές (σ.σ. παραπέμποντας στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές) είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορει να δρομολογήσει εξελίξεις για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσιπρας να αποσπάσει τουλάχιστον 151 ψήφους.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν σε όλους τόνους οτι δεν πρόκειται να στήσουν κάλπες εάν πρώτα δεν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή και θεωρούν, επίσης, δεδομένη την αποχωρηση των ΑΝΕΛ απο την κυβέρνηση.

Υψηλές οι προσδοκίες ότι η συμφωνία θα περάσει από τη ελληνική Βουλή με 151 ψηφους ενώ δεν αποκλείουν η συμφωνία να παρει 153 ακομα και 154 ψηφους.

Κυβερνητικές πηγές επισήμαιναν οτι ακόμα και αν ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, θα περάσει απο την ελληνική Βουλή στις αρχές Μαρτίου καθως θα εισαχθεί ως νομοσχέδιο και θα πρέπει να το επεξεργαστούν οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr