Βίντεο: Ο Κώστας Μπακογιάννης καυτηριάζει την σημερινή εικόνα της αποκλεισμένης Αθήνας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ζητά αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις

Την εικόνα του αποκλεισμένου λόγω διαδηλώσεων κέντρου της Αθήνας, μία εβδομάδα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καυτηριάζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, περπατώντας στη μέση του άδειου δρόμου, κοντά στο Σύνταγμα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης κάνει λόγο για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και για τρεις συνθήκες που πρέπει να διέπουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας οοποασδήποτε ομάδας πολιτών.

«Εορταστικό ωράριο. Όλος ο κόσμος θέλει να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, όμως οι δρόμοι είναι κλειστοί. Η Αθήνα έχει πάθει μπλακ-άουτ. Εμείς λέμε το εξής πάρα πολύ απλό, το οποίο ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Θέλεις να κάνεις διαδήλωση; Κάνε. Αλλά, 1)θα παίρνεις άδεια και από τον Δήμο, 2)θα ισχύσει η αρχής της αναλογικότητας. Αν είστε λίγοι, στο πεζοδρόμιο. Περισσότεροι; Πάρτε μία λωρίδα. Εάν είστε πια τόσοι πολλοί, πάρτε όλα. 3)Όποιος κάνει ζημιές, θα είναι υπεύθυνος γι' αυτές. Ο διοργανωτής θα έχει την ευθύνη για ότι ζημιές προκαλούνται. Πρέπει να αλλάξει αυτό», λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr