ΝΔ: Στα 8.220 ευρώ οι ετήσιες απώλειες για κάθε ελληνικό νοικοκυριό κατά την τριετία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαρατάσσει το «πλήρες και κοστολογημένο σχέδιο της ΝΔ», που, όπως υποστηρίζουν από την Πειραιώς, «στηρίζεται σε χαμηλότερους φόρους και λιγότερες εισφορές, σε περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές και σε ασφάλεια για όλους»

Σε τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια υπολογίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση τα βάρη που φόρτωσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών με το τρίτο, αχρείαστο, όπως το χαρακτηρίζουν, Μνημόνιο που η τυπική ισχύς του έληξε αυτή την εβδομάδα.

Στον απολογισμό που έχουν κάνουν οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει της προετοιμασίας της ομιλίας που θα κάνει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλούν για «τεράστιες απώλειες που προήλθαν από την τυχοδιωκτική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του, τις ανεύθυνες και δημαγωγικές επιλογές τους, τη δήθεν «υπερήφανη διαπραγμάτευση» και φυσικά το δημοψήφισμα – κωλοτούμπα».

Κατά τις εκτιμήσεις των γαλάζιων επιτελών, η χώρα έχασε συγκεκριμένα:

*34 δισ. ευρώ που δεν μπήκαν στην ελληνική οικονομία γιατί δεν αναπτύχθηκε με βάση την πρόβλεψη που έκαναν όλοι στα τέλη του 2014.
*40 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
*14,5 δισ. ευρώ από νέα μέτρα λιτότητας.
*7 δισ. ευρώ από την αποπληρωμή μια νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων οφειλών.
*4,5 δισ. ευρώ που περίμενε η χώρα από τα αναμενόμενα κέρδη των ομολόγων.
Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς προκύπτει ότι «οι απώλειες τις οποίες είχε η Ελλάδα την τελευταία 3ετία από την προβλεπόμενη ανάπτυξη της που κατέστρεψαν ο κ. Τσίπρας και Καμμένος σημαίνει ότι κάθε νοικοκυριό έχασε ετησίως 8.220 ευρώ».
Παράλληλα, υποστηρίζουν, χάθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας, ενώ η χώρα επιβαρύνθηκε με 17,65 δισ. ευρώ χρέος. Επίσης, διπλασιάστηκαν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που φτάνουν σήμερα τα 135 δισ. ευρώ.
Σε όλα αυτά, επισημαίνουν ότι προστίθενται και όσα έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους επόμενους μήνες. Δηλαδή το άτυπο τέταρτο Μνημόνιο που περιλαμβάνει μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, με νέες μειώσεις συντάξεων, με νέες αυξήσεις φόρων και εισφορών, αλλά και με πολύ αυστηρή εποπτεία και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Οι δεσμεύσεις του Μητσοτάκη

«Ο Κυριάκος και η Νέα Δημοκρατία αντιπαρατάσσουν το δικό τους πλήρες και κοστολογημένο σχέδιο, που στηρίζεται σε χαμηλότερους φόρους και λιγότερες εισφορές, σε περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές και σε ασφάλεια για όλους», υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς.
Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται συγκεκριμένα για:
*μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 24 μήνες,
*μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% από 29% σήμερα,
*μείωση του φόρου μερισμάτων για τους μικρομεσαίους στο 5% από 15%,
*καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 9% στα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ αντί του σημερινού 22%,
*επιστροφή του Φ.Π.Α. στην εστίαση στο 13% με στόχο να μειωθεί τελικά στο 11% σε όλο τον κλάδο του τουρισμού για να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα,
*σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος,
*τόνωση των μικρομεσαίων των οποίων το όριο υπαγωγής στον Φ.Π.Α. θα αυξηθεί από 10.000 στις 25.000 ευρώ,
*κοινωνικό πακέτο με αιχμές το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 συμπολίτες και δέσμευση κάθε παιδί να έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό.
Όλες αυτές οι δεσμεύσεις, υποστηρίζουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, είναι «ρεαλιστικές και αδιαπραγμάτευτες». Και «θα προέλθουν τόσο από μειώσεις δημοσίων δαπανών όσο και από το αναπτυξιακό σοκ που θα προκληθεί στην οικονομία, εφαρμόζοντας ένα ευρύ και τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων, θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει παράλληλα και τα έσοδα του δημοσίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr