Ψευδοκράτος για ενεργειακές πηγές: Δεν παραδίδουμε την διαχείριση τους ως μονοπώλιο στην ελληνοκυπριακή πλευρά

«Δεν είμαστε εμείς η αιτία της έντασης, είναι η επίμονη στάση της Ελληνοκυπριακής πλευράς να κάνει μονομερή βήματα, δηλώνει μεταξύ άλλων ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας» του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί

«Δεν είμαστε εμείς η αιτία της έντασης, είναι η επίμονη στάση της Ελληνοκυπριακής πλευράς να κάνει μονομερή βήματα. Εμείς επίμονα υπογραμμίζουμε αυτό. Αυτές οι ενεργειακές πηγές ανήκουν σε όλους. Κανείς δεν παραδίδει τη διαχείριση τους ως μονοπώλιο στην ελληνοκυπριακή πλευρά», ανέφερε ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας» του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί.

Ο Οζντίλ Ναμί ανέφερε για τους υδρογονάνθρακες ότι στην Αίγυπτο και το Ισραήλ έχει αρχίσει η εξόρυξη τους και η διοχέτευσή τους στη διεθνή αγορά. Πρόσθεσε ότι έχουν αρχίσουν να έρχονται δεδομένα ότι και στα ανοιχτά της Κύπρου υπάρχουν σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου, λέγοντας ότι ταυτόχρονα άρχισε να αυξάνεται και η ένταση στην περιοχή.

Ο κ. Ναμί είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να υπάρχει ειρήνη στο νησί και θα συνεχίσουν να το κάνουν. «Γι αυτό» είπε «και έχουμε δικαίωμα να αναμένουμε από την απέναντι πλευρά να σέβεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Ενώ εμείς αναμένουμε οδό συμβιβασμού έχουμε τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε και τα δικαιώματά μας. Αυτό θέλουμε να είναι καλά γνωστό». 

Ο Οζντίν Ναμί ανέφερε ότι καλεί όλες τις πλευρές που έχουν υπογράψει συμφωνίες με την Ελληνοκυπριακή πλευρά, να αποφεύγουν τα μονομερή βήματα και να ζητούν την έγκριση και της Τουρκοκυπριακής πλευράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr