ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία να αποκαλύψουμε τη σκευωρία η προανακριτική για τη Novartis

Το ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση Novartis – Κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτικές σκοπιμότητες 

Ως «μεγάλη ευκαιρία για να αποκαλυφθεί η πολιτική σκευωρία τύπου 1989, που επιχειρούν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση Novartis.

Η Χαριλάου Τρικούπη προαναγγέλλει ότι θα ψηφίσει θετικά στην πρόταση. Παράλληλα, αναφέρεται στις ευθύνες τις διακυβέρνησης ΝΔ 2004-2009 για την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που «ξέχασε» να εκδώσει δελτίο τιμών στα φάρμακα το 2015. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: 

Για το σκάνδαλο Novartis έχουμε δηλώσει και επαναλαμβάνουμε: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, με ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.

Η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής, θα είναι για μας μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκαλυφθεί πλήρως η πολιτική σκευωρία τύπου 1989 την οποία επιχειρούν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Με αυτόν τον στόχο θα την ψηφίσουμε.

Και παράλληλα θα επιμείνουμε να αναδειχθούν μέσα από την εξεταστική για την Υγεία, τόσο οι ευθύνες για την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης επί Κυβερνήσεων ΝΔ την περίοδο 2004/2009, όσο και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που «ξέχασε» να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων.