Δημοκρατική Ευθύνη: Σε πλήρη εξέλιξη η παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης

«Η αντιπολίτευση πού είναι;» ρωτά το κόμμα που στηρίζει ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Όπως ήδη πρώτη από τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 η Δημοκρατική Ευθύνη είχε προειδοποιήσει, το θέμα της αναγνώρισης σωματείων με εθνοτικούς προσδιορισμούς (όπως Τούρκων, Μακεδόνων κλπ.) βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη με την κατάθεση της υπουργικής τροπολογίας του άρθρου 758 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

http://www.protothema.gr/politics/article/712445/dimokratikis-euthuni-i-kuvernisi-paraviazei-ti-sunthiki-tis-lozannis-uper-tis-tourkias/

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, η Δημοκρατική Ευθύνη δικαιώθηκε και με νόμο του κράτους, καθώς με αφορμή τη συμμόρφωση στην Κοινοτική Οδηγία 2014/41/ΕΕ ανοίγει και νομοθετικά ο δρόμος της αναγνώρισης του “Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Γυναικών”, την οποία απέρριψε ο Άρειος Πάγος με την με αρ. 1003/2013 απόφασή του. Μάλιστα, με μία μεταβατική διάταξη στην οποία δεν υπήρχε υποχρέωση προς συμμόρφωση.

Και βεβαίως έτσι ανοίγει ο δρόμος σε ύστερη φάση για πιθανή αναγνώριση και κομμάτων με εθνοτικά χαρακτηριστικά, κόντρα στη Συνθήκη της Λωζάννης, όπως αναφέραμε προ εβδομάδος.

Το θέμα είναι εθνικό, σοβαρό και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Δημοκρατική Ευθύνη το ανέδειξε, ως όφειλε εγκαίρως. Όμως τα κόμματα ούτε τότε ούτε όμως και σήμερα λαμβάνουν θέση επί του θέματος. Αυτό είναι τουλάχιστον ύποπτο, αν όχι ομολογία συνενοχής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr