Συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ

Κατά πληροφορίες, αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν, υπήρξαν τα ζητήματα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς και το προσφυγικό

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μάλτα.

Κατά πληροφορίες, αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν, υπήρξαν τα ζητήματα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς και το προσφυγικό.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον οποίο συνεχάρη για την επανεκλογή του, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που έχει αναλάβει στην προσπάθεια για την νέα ώθηση που χρειάζεται η Ευρώπη προς την ολοκλήρωση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέλυσε την κατάσταση της Ελλάδας εξηγώντας την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε «διαρθρωτικές αλλαγές με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής».

Υπογράμμισε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μια αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα πιστεύει στο ευρωπαϊκό όραμα και στην ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας».

Μια κυβέρνηση που, όπως είπε, θα δίνει την δυνατότητα στην πραγματική οικονομία να ορθοποδήσει, φέρνοντας νέες επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ακόμη συναντήσεις με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρίστο Στυλιανίδη τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr