Όταν ο Τσίπρας συνάντησε τον «προφήτη» Σόιμπλε

Πριν γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον είχε προειδοποιήσει για κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ...

Προφητικά αποδείχθηκαν τα λόγια που είχε πει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Αλέξη Τσίπρα, πριν ο δεύτερος γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Κι όμως, μιλώντας  την Πέμπτη σε εκδήλωση του London School of Economics ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε έναν άγνωστο διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα, στο Βερολίνο.

Ο κ. Σόιμπλε είπε πως ο νυν Έλληνας πρωθυπουργός τον συνάντησε στο Βερολίνο όταν δεν είχε αναλάβει ακόμη την εξουσία και του είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά χωρίς να εφαρμόσει το μνημόνιο. Τότε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ -όπως ο ίδιος αποκάλυψε- είχε προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι «αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Δεν θα συμβεί. Πίστεψέ με».

Και όπως έδειξε η ιστορία, ο κ. Σόιμπλε είχε απόλυτο δίκιο, κάτι το οποίο έσπευσε να τονίσει και στην απάντησή του.

«Έξι μήνες μετά την εκλογή του έγινε αυτό που είπα. Όμως, η Ελλάδα πλήρωσε διπλά αυτή την καθυστέρηση. Έχουμε μία συμφωνία. Όταν υπάρχει μία συμφωνία -είτε υπογράφηκε το καλοκαίρι, είτε πριν από ένα ή δύο χρόνια- οφείλεις να την εφαρμόσεις», είπε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύει κάποιος ότι η Γερμανία είναι εχθρός της Ελλάδας ή είναι ενάντια στην Ελλάδα. Η Γερμανία είναι ο μόνος φίλος της Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται στο θέμα της προσφυγικής κρίσης».

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr