Αναβολή των εκλογών στη ΝΔ ζητά ο Μεϊμαράκης

Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με απόσυρση της υποψηφιότητάς του - Τζιτζικώστας: Να ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση - Κυριάκος: Πηγαίνετε μετά τις 9 να ψηφίσετε - Άδωνις: Συγγνώμη στον κόσμο

Αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ ζητά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος στο online σύστημα, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με απόσυρση της υποψηφιότητάς του. 

Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν απολογήθηκαν μέσω twitter και οι υπόλοιποι υποψήφιοι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ζητά να ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνιστά στους πολίτες να πάνε στα εκλογικά κέντρα μετά τις 9 και τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητά συγγνώμη από τον κόσμο. Ήδη πάντως ψηφοφόροι που θέλησαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποχωρούν αγανακτισμένοι από τα εκλογικά κέντρα.







Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για να αποφασιστεί αν μπορεί να υπάρξει τρόπος διευθέτησης του ζητήματος και να διεξαχθούν οι εκλογές που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 το πρωί. 

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος σε περίπτωση που το σύστημα έπεφτε, αυτό θα σήμαινε αυτόματα ότι θα έπρεπε η διαδικασία να διακοπεί.

Οι δυσκολίες εντοπίζονται κυρίως σε μια σειρά από αντικρουόμενες οδηγίες που έχουν σταλεί προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αλλά και στις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε ζητήματα υποδομής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι για πολλούς από τους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ) που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σήμερα δεν υπάρχουν φορτιστές, με αποτέλεσμα να ψάχνουν την τελευταία στιγμή να βρουν προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να μείνουν από μπαταρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr