Λαφαζάνης: Υπάρχει «μνημονιακή δικτατορία» στον τόπο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους «Πειρατές» αφήνει η Λαϊκή Ενότητα

Για ένα τεράστιο δημοκρατικό πρόβλημα στην Ελλάδα μίλησε την Πέμπτη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος σε νέες του δηλώσεις τάχθηκε κατά της κυβέρνησηςκαι των πολιτικών της, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μνημονιακή δικτατορία στον τόπο». 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε πως η δημοκρατία στην χώρα «χρειάζεται αναζωογόνηση, με λαϊκή συμμετοχή, με λαϊκή αυτενέργεια, με λαϊκή αυτοοργάνωση».

Όπως τόνισε, είναι ανάγκη να υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες παντού, «που θα δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφραστούν και να πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους».

Μεταξύ άλλων, πάντως, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους «Πειρατές».

Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζήτησε μαζί τους τη δυνατότητα ενδεχόμενης συνεργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Λαφαζάνη έκανε λόγο για μια «πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση» με την αντιπροσωπεία του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας. 

«Ανταλλάξαμε αναλυτικά απόψεις και για τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, αλλά και τις θέσεις και απόψεις που έχουν οι Πειρατές στη χώρα μας. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα κατά τη γνώμη μου συζήτηση και πάρα πολύ ουσιαστική. Εξετάζουμε νομίζω και οι δύο πλευρές το ενδεχόμενο συνεργασίας», είπε και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουν να έχουν μια κατάληξη.

«Εμείς ενδιαφερόμαστε πολύ για τη συνεργασία με το Κόμμα των Πειρατών. Έχει μια πολύ καλή παρουσία, δημοκρατική παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας και πραγματικά με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθούμε τη δράση τους. Νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια για συγκλίσεις μεταξύ μας, συγκλίσεις οι οποίες να μην είναι ευκαιριακές, αλλά να έχουν και έναν ευρύτερο, μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.  Ιδιαίτερα στα θέματα της δημοκρατίας που είναι καίρια», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως η δημοκρατία σήμερα δοκιμάζεται και μίλησε για ένα τεράστιο δημοκρατικό πρόβλημα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μνημονιακή δικτατορία στον τόπο».

«Η δημοκρατία χρειάζεται αναζωογόνηση, με λαϊκή συμμετοχή, με λαϊκή αυτενέργεια, με λαϊκή αυτοοργάνωση, με δημοκρατικές διαδικασίες παντού που θα δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφραστούν και να πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, ανέφερε πως είχε μια καλή συζήτηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που ενώνουν το κόμμα του με την Λαϊκή Ενότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr