Βουλή: Μητρόπουλος αντί Ζωής στο προεδρείο - Στις 3 η ψηφοφορία

Σίριαλ με τα καμώματα της Κωνσταντοπούλου, που παίζει με διαδικαστικά θέματα, την ώρα που η τύχη της χώρας κρέμεται από μία κλωστή - Συγκάλεσε Διάσκεψη Προέδρων στις 22:15 και πρότεινε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 6 το πρωί - Η πρότασή της απορρίφθηκε και η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 23:50, με την ίδια να μην ανεβαίνει στην έδρα

Απίστευτα σκηνικά εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή με πρωταγωνίστρια -αρνητική- τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την ασύλληπτη εμμονή της επί διαδικαστικών θεμάτων, την ώρα που η τύχη της χώρας κρέμεται από μία κλωστή!

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνεδρίαση θα ξεκινούσε στις 20:30 το βράδυ, μία ώρα μετά τη λήξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι η πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις -Επιτροπής και Ολομέλειας- να μην γίνουν την ίδια ημέρα (ημερολογιακά).

Υπό αυτά τα δεδομένα, ανέφεραν ότι η πρόεδρος προσανατολιζόταν να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01, ώστε στα πρακτικά να καταγραφεί ως διαφορετική ημέρα.

Εν συνεχεία, ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής στις 22:15, για να αποφασίσουν πότε θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το κρίσιμο νομοσχέδιο.

Εκεί, κατά πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου πρότεινε η συνεδρίαση στη Βουλή να ξεκινήσει στις 6 το πρωί του Σαββάτου. Η πρότασή της συνάντησε τη διαφωνία όλων, εκτός του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής. Η συνεδρίαση, τελικά, ξεκίνησε περί τις 23:50.

Η ψηφοφορία προγραμματίστηκε να ξεκινήσει στις 3 τα ξημερώματα. Η πρόεδρος της Βουλής δεν ανέβηκε στην έδρα και τη θέση της πήρε ο αντιπρόεδρος, Αλέξης Μητρόπουλος. Κατά τη συζήτηση θα λάβουν το λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, εισηγητές και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, εάν η πρόταση της προέδρου της Βουλής περνούσε, αυτό στην ουσία θα σήμαινε πώς η συζήτηση θα διεξαγόταν χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, καθώς η κυβερνητική αποστολή αναχωρεί για τις Βρυξέλλες στις 8 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες περιπτώσεις η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίζει με τηλεφωνική συνεννόηση ή διά περιφοράς. Σε μια εμφανή προσπάθεια παρελκυστικής τακτικής, η κυρία Κωνσταντοπούλου, ήθελε προφανώς να καθυστερήσει τις διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση, υπήρξαν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής, προκειμένου να καθοριστεί ο προγραμματισμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr