Σε... αναμμένα κάρβουνα και η Κύπρος για τις εκλογές στην Ελλάδα

Δημοσιεύονται αναλύσεις για το πώς θα χειριστεί το Κυπριακό και τα επόμενα θέματα μια κυβέρνηση που ενδεχομένως προκύψει από αλλαγή συσχετισμών 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η Κύπρος το αποτέλεσα των σημερινών εκλογών, τόσο για προφανείς λόγους λόγω των εθνικών δεσμών, αλλά και γιατί οι όποιες εξελίξεις στην Ελλάδα επηρεάζουν την Κύπρο και το Κυπριακό.

Όλα τα ΜΜΕ προβάλλουν ως πρώτη είδηση τις εκλογές, τις προβλέψεις και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα. Παράλληλα δημοσιεύονται αναλύσεις για το πώς θα χειριστεί το Κυπριακό και τα επόμενα θέματα μια κυβέρνηση που ενδεχομένως προκύψει από αλλαγή συσχετισμών. Τα πολιτικά κόμματα έχουν αποφύγει να πάρουν θέση έναντι των εκλογών παρά τις σχέσεις που διατηρούν με τα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Αυτό που τονίζεται είναι ότι η κυπριακή κυβέρνηση και η κυπριακή πολιτική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να συνεργάζεται με την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.

Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα θα επηρεάσει και την πολιτική συμπεριφορά στην Κύπρο η οποία βιώνει παρόμοιας φύσης προβλήματα λόγω του μνημονίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr