Καισαριανή: Νέος δήμαρχος ο Ηλίας Σταμέλος από το ΚΚΕ

Επικράτησε του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κοντόσταυλου με ποσοστό 51,2% 

Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη ο Ηλίας Σταμέλος (υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση) δήμαρχος Καισαριανής παίρνοντας τον δημαρχιακό θώκο από τον έως χθες δήμαρχο Γιώργο Κοντόσταυλο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ). Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3933 ψήφους, έναντι 3728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος. Τα άκυρα ανήλθαν σε 114 και τα λευκά σε 155. Ψήφισαν 7930 από τους 23833 δημότες Καισαριανής.

Στο δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες εκλογές Κωνσταντίνος Καραγιάννης (που υποστηρίζεται από τη ΝΔ). Ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη β΄ Κυριακή και 47,37% την α΄ Κυριακή των εκλογών. Ο τρίτος σε ψήφους Σάββας Αθανασίου (25,27% την α΄ Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας την σημερινή ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας -που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση μεταξύ των τριών όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές- με καταμετρημένα τα 10 από τα 39 εκλογικά τμήματα προηγείται ο Αθανάσιος Πανωλιάσκος (που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ). Ακολουθεί η Ιωάννα Κριεκούκη (υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και τρίτος ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος (που υποστηρίζεται από τη ΝΔ). Σημειώνεται ότι στις εκλογές της περασμένης ΄Ανοιξης, ο κ. Δρίκος είχε εκλεγεί δήμαρχος Μάνδρας λαμβάνοντας το 51,88% την β΄ Κυριακή και 38,01% την α΄ Κυριακή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr