H Catalina, οι off-shore, ο Καρατζαφέρης και ο... Παράδεισος

Ποια η σχέση της εισαγγελικής έρευνας για την προμήθεια των Super Puma με τηλεοπτική σειρά που μεταδόθηκε στην Ελλάδα το 2007

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την προμήθεια των Super Puma, αλλά και από τις απαντήσεις των τραπεζών μετά από αιτήματα δικαστικών συνδρομών, αποκαλύπτεται η εμπλοκή εταιρειών που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Το όνομα μίας εξ αυτών έχει το εξωτικό όνομα Catalina International LTD η οποία, το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight και αργότερα σε Homeric TCI.

Η δημοσιογραφική περιέργεια με έκανε να ψάξω λίγο το όνομα που αποτέλεσε έμπνευση για τον (όποιο) ιδρυτή της εταιρείας. Μια πρώτη αναζήτηση μας οδηγεί σε ένα νησάκι της Καραϊβικής και ένα ακόμη στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας. Το Catalina είναι μάλλον συνηθισμένο γυναικείο όνομα στις λατινοαμερικανικές χώρες. Ωραία τα νησιά, ωραίο το όνομα, ωραίες και οι αναζητήσεις με το google καλύτερη όμως η ...μνήμη!

Ηταν το 2007 όταν ένα κολομβιάνικο σήριαλ με τίτλο «Χωρίς αυτά δεν υπάρχει Παράδεισος» έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση και συγκεκριμένα στον Alpha.

Η σειρά, η οποία έκανε την εμφάνισή της στην τηλεόραση της Κολομβίας το 2006, ήταν μία μεταφορά του βιβλίου του Γκουστάβο Μπολίβαρ, εμπνευσμένο από πραγματική ιστορία, «πραγματεύεται» έννοιες όπως το χρήμα, η φιλοδοξία, η απάτη και φυσικά o τυχοδιωκτισμός.

Διαβάστε περισσότερα στο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr