Δημοσκόπηση MRB: Mια μονάδα μπροστά η ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείται στη μάχη των ευρωεκλογών με 0,2% - Τρίτο κόμμα «Το Ποτάμι» - Στα ύψη η αδιευκρίνιστη ψήφος

Ντέρμπι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείται στη μάχη των ευρωεκλογών με οριακή διαφορά, ενώ η ΝΔ επικρατεί με μικρό προβάδισμα στις εθνικές εκλογές. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φτάνει στα ύψη.

Αναλυτικά, η δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, για το Real.gr, δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,9% και η Ν.Δ. 19,7% με την διαφορά ανάμεσά τους να κυμαίνεται στο 0.2%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 9,2%, η Χρυσή Αυγή με 8,2%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελιά με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ 2,7%.

Άλλο κόμμα» απάντησε το 6,9% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 18%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ περνάει μπροστά με μία μονάδα διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ καταλαμβάνει το ποσοστό του 21,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνο του 20,8%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 8,2%, η Χρυσή Αυγή με 8,1%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελιά με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1%, η ΔΗΜΑΡ με 2,8%. Άλλο κόμμα  απάντησε το 5,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 17,6%.

Όσον αφορά τέλος, στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 43,1% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το ποσοστό του 28,7%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr