Βενιζέλος: 5η Φάλαγγα δεν θέλει την έξοδο της χώρας από την κρίση

Συμβούλιο απασχόλησης συγκροτεί η κυβέρνηση - Δεν έχει οριστεί επακριβώς η ημερομηνία επιστροφής της Τρόικας

Περίπου 3,5 ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εν όψει της επιστροφής στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι δεν έχει οριστεί επακριβώς η ημερομηνία επιστροφής της Τρόικας, ενώ ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «5η Φάλαγγα, που δεν θέλει να βγει η χώρα από την κρίση».

Αν και η ακριβής ημερομηνία της επιστροφής στην Αθήνα των κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ, δεν έχει ακόμη οριστεί, αυτή αναμένεται, πιθανότατα, ενός της επόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, καθώς το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στείλει στους εκπροσώπους των δανειστών τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους, την οποία τοποθέτησε χρονικά μεταξύ 14-16 Ιανουαρίου.

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα έχουν κλείσει τα θέματα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η ελληνική πλευρά αναμένει την αξιολόγηση των στοιχείων που έστειλε.

Στο τραπέζι της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου βρέθηκαν επίσης οι εξελίξεις με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και όσα έχουν συμβεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης η σύσταση κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, συναρμόδιων υπουργών και του διοικητή του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr