Π. Καμμένος: Εγκληματική οργάνωση με πολιτικό μανδύα η Χρυσή Αυγή

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ άφησε αιχμές για την ανοχή που δείχνει - όπως είπε - η κυβέρνηση στη δράση και στις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής

Εγκληματική οργάνωση με πολιτικό μανδύα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Θεωρώ ότι είναι εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες χρησιμοποιούν πολιτικό μανδύα. Είναι καθαρή δολοφονία. Έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε». Ο κ. Καμμένος μιλώντας στο ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά είπε ότι είναι απαράδεκτο «κοινοί δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι», ενώ όπως τόνισε υπάρχει ανοχή του κράτους: «Υπάρχει η Νέα Δημοκρατία η οποία δεν βγάζει ανακοίνωση για το χτύπημα των νεοναζιστών στο Πέραμα».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για σενάρια συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής που τα διακινούν ορισμένοι μεταξύ των οποίων «και ο δικός σας, ο Μπάμπης(Παπαδημητρίου)» είπε αναφερόμενος προς το Γιώργο Αυτιά.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος η ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, αφού «υπουργοποίησε πρώην υποστηρικτές της όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γωργιάδης».

Στο άλλο μέτωπο που δημιούργησε η προτροπή του για «λιντσάρισμα» του Χρήστου Πάχτα, ο κ. Καμμένος απάντησε για άλλη μια φορά πως δεν εννούσε την πολιτική του δολοφονία, αλλά την πολιτική του αποδοκιμασία και όπως υπογράμμισε η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε σκοπίμως διότι τα συμφέροντα επιθυμούν την εξόντωση των ΑΝ.ΕΛ. «Δεν εξαγοράζομαι, δεν απειλούμαι, δεν κάνω πίσω. Θα τους τσακίσουμε» κατέληξε ο κ. Καμμένος 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr