Στον Μ. Παπαϊωάννου η αναφορά Ντόρας για Νικολούδη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για τον αν θα κινηθεί η ποινική διαδικασία εις βάρος του κ. Νικολούδη

Στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου απέστειλε την αναφορά της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.

Με την αναφορά της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ζητεί τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Νικολούδη, μετά την αποκάλυψη ότι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο εκείνο που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατ. δολάρια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για τον αν θα κινηθεί η ποινική διαδικασία εις βάρος του κ. Νικολούδη λόγω του βαθμού -αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου- που φέρει ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης επισκέφθηκε τον κ. Νικολούδη και είχε συνάντηση μαζί του για το θέμα του εμβάσματος.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε πως για τη Δημοκρατική Συμμαχία η όλη υπόθεση δεν τελειώνει εδώ και επισήμανε πως θα ψάξουν και θα αποκαλύψουν όλη την αλήθεια.

Όπως είπε, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή επιχειρείται η συγκάλυψη του πραγματικού δράστη που έβγαλε έξω το 1 εκατ. και είναι προστατευόμενος του συστήματος, ή υπάρχει σκευωρία. «Πήρα κάποιες πληροφορίες από τον κ. Νικολούδη, οι οποίες θα μας φανούν χρήσιμες για την αποκάλυψη της αλήθειας» ανέφερε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr