Τσίπρας: «Τα 1000 εκλογικά τμήματα την Κυριακή θα είναι 1000 ταχυδρομεία»

«Για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτος και με διαφορά» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel

Βέβαιος ότι διαμορφώνεται «ένα κλίμα και ένα ρεύμα πολιτικής αλλαγής, το οποίο θα επιβεβαιωθεί την Κυριακή», εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra Channel o Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Λαμβάνοντας το έναυσμα από τη σημερινή συζήτηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «έχουμε μια κυβέρνηση η οποία προχωράει σε μια παράδοση άνευ όρων στους Συμμάχους», χαρακτηρίζοντας την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ως πολιτική «που ελλοχεύει κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα».

«θα γελάσει ο κάθε πικραμένος»

Απαντώντας για την ενεργειακή ακρίβεια, αλλά και τον προσδιορισμό των υπερκερδών από τη ΡΑΕ, «εδώ θα γελάσει ο κάθε πικραμένος» σχολίασε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι «εδώ είναι μια προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου, στέλνοντας ραβασάκια στη ΡΑΕ, να τα μαγειρέψει, για να μην φορολογήσει», κάνοντας ακόμη λόγο για μια «αλχημεία λογιστικού χαρακτήρα». «Είμαι πολύ περίεργος να δω αν ο κ. Μητσοτάκης θα φορολογήσει με 90% αυτά τα 500 εκατομμύρια ευρώ» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και επέρριψε ευθύνες στην Ανεξάρτητη Αρχή αφενός για «μεγάλη καθυστέρηση» και αφετέρου για «το γεγονός ότι δεν μετράνε το πραγματικό υπερβάλλον κέρδος των επιχειρήσεων αυτών», προαναγγέλλοντας ότι θα θέσει το ζήτημα στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Μπούμερανγκ τα 600αρια

Απαντώντας αναφορικά με δυνητικές πηγές εσόδων για το πρόγραμμα του κόμματος του, πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα» ανέφερε ο ίδιος, ενώ επισήμανε ότι «είναι ζήτημα δημοσιονομικών προτεραιοτήτων», τη στιγμή που «με 43 δις ευρώ θα έπρεπε να είναι όλη η Ελλάδα ευτυχισμένη. Εγώ δεν τους βρίσκω στην αγορά αυτούς με τις καταθέσεις» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Την ίδια στιγμή, «δεν στηρίχθηκαν επαρκώς οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, διαβλέποντας σχετικά με την αναδρομική ανακούφιση των καταναλωτών έως και 600 ευρώ ότι «αυτό θα γίνει το μεγαλύτερο μπούμερανγκ στον κ . Μητσοτάκη».

«Σκανδαλώδης αισχροκέρδεια»

Στον αντίποδα, «μόνο με την εξάλειψη της αισχροκέρδειας μπορούμε να έχουμε μειώσει τα τιμολόγια την επόμενη ημέρα 50%» υποστήριξε, ενώ υπενθύμισε ότι το χρηματιστήριο ενέργειας άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο 2020, επί υπουργίας Χατζηδάκη. «Αυτή η σκανδαλώδης αισχροκέρδεια είναι ελληνικό φαινόμενο και έχει την υπογραφή Μητσοτάκη» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την «μεγάλη αγωνία» του με τον τρόπο διαχείρισης των 70 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, αφού «εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καθεστώς που θέλει να διαχειριστεί το δημόσιο πλούτο κατά το δοκούν», όπως είπε.

«Θα ψάχνουν οι δικαστές» για τη ΔΕΗ

Ως προς τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ, πήραν τους κορυφαίους της αγοράς για να λεηλατήσουν με κορυφαίο τρόπο τα πορτοφόλια των νοικοκυριών, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προανήγγειλε ότι
«θα ψάχνουν οι δικαστές και εισαγγελείς» για τα πεπραγμένα της ΔΕΗ, αναφερόμενος στην έρευνα της αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τον επικεφαλής της. «Το τι θα κάνει η δικαιοσύνη δεν είναι δική μου δουλειά» ανταπάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά «αυτές τις σκανδαλώδεις ανισότητες τις βλέπει ο κόσμος», παρατήρησε.

Ως προς τη ρήτρα αναπροσαρμογής, «αν είναι παράνομη γιατί να την πληρώσει κανείς;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και έθεσε ζήτημα σχετικής ενημέρωσης των καταναλωτών.

Μας έδιναν 24% το 2019

Παράλληλα, «πρέπει να ερευνηθεί», όπως είπε, «πως γίνεται να υπάρχουν τόσες πολλές και ποιος τις πληρώνει» για τις δημοσκοπήσεις, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά ότι στις εθνικές εκλογές του 2019 «την Παρασκευή μας έδιναν 24% και πήραμε 32%» οι δημοσκοπικές εταιρίες.

Προοδευτική κυβέρνηση στην πρώτη κάλπη

Προσδιορίζοντας τον εκλογικό στόχο του κόμματός του στις επόμενες εθνικές εκλογές, «για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτος και με διαφορά» περιέγραψε ο Πρόεδρος του κόμματος, χαρακτηρίζοντας ως «κρίσιμες» τις πρώτες εκλογές, αυτές της απλής αναλογικής. «Δουλεύουμε για να μην υπάρξουν δεύτερες», αφού «θέλουμε προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές», όπως εξήγησε ο ίδιος, λέγοντας πως «δεν είναι εφικτό να υπάρξει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση αν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ».

«Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας»

Ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας την Κυριακή, «εκτιμώ ότι το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής στην κάλπη θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορείτε να φανταστείτε» προέβλεψε ο κ. Τσίπρας και διευκρίνισε πως «εμείς δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας. Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε στη βάση αρχών με προγραμματικές συγκλίσεις».

Αιρετοί, όχι δοτοί Πρωθυπουργοί

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη να ανοίξει τα χαρτιά του για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού στο ενδεχόμενο προοδευτικής κυβέρνησης, αναφέροντας πως «δεν μπορείς να έχεις κρυφούς άσσους», ενώ εκτίμησε ότι «οι Πρωθυπουργοί πρέπει να εκλέγονται από τον ελληνικό λαό πρέπει να είναι αιρετοί, όχι δοτοί».

Μέτρα για το Airbnb

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως «η χώρα βρίσκεται σε στεγαστική κρίση» και προανήγγειλε παρέμβαση στο καθεστώς βραχύβιας μίσθωσης (Airbnb), δηλαδή όριο μέχρι 3 ακίνητα για κάθε ιδιοκτήτη και περιορισμούς σε φοιτητικές περιοχές.

«Τι σχέση έχει το σημερινό ΚΙΝΑΛ με τον Ανδρέα Παπανδρέου;»

Με αφορμή τη σημερινή του αναφορά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή, «η δημοκρατική παράταξη στα θέματα εξωτερικής πολιτικής προτάσσει το εθνικό συμφέρον» και διερωτήθηκε «τι σχέση έχει το σημερινό ΚΙΝΑΛ με τον Ανδρέα Παπανδρέου» εξαιτίας της υπερψήφισης της σημερινής συμφωνίας. Αντίθετα, «ήταν ένας ηγέτης πολύ μεγάλου και αναμφισβήτητου κύρους που κατάφερε να εκφράσει το εαμικό συναίσθημα» περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ παραδέχτηκε πως «η Αριστερά διέπραξε έναν τακτικό ελιγμό ο οποίος δεν ωφέλησε ούτε την ίδια ούτε το κίνημα εκείνη την περίοδο», όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου οδηγήθηκε στο ειδικό δικαστήριο.

Προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ το όποιο αποτέλεσμα

Υπό αυτό το πρίσμα, «η προοδευτική, η δημοκρατική παράταξη πρέπει να έχει έναν αντίπαλο, τη δεξιά» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και αναφερθείς στην κάλπη της Κυριακής, «ανεξαρτήτως των αριθμών μπορεί να εκπλαγείτε από το κλίμα που θα δημιουργηθεί μεθαύριο», όπως είπε. «Για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία όχι απλά να καταγράψουμε ένα νούμερο, αλλά αυτό το νούμερο να έχει μεγάλη δυναμική» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι όποιο «αποτέλεσμα και να έρθει θα είναι προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ρεύμα πολιτικής αλλαγής

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «ο δικός μας ο πήχης είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα πολιτικής αλλαγής» και συνέχισε λέγοντας πως «τα 1.000 εκλογικά τμήματα την Κυριακή θα είναι 1.00 ταχυδρομεία που θα στείλουν επιστολές, το λογαριασμό πίσω στο μέγαρο Μαξίμου». Στην κατεύθυνση αυτή, «έχω τη βεβαιότητα ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα και ένα ρεύμα πολιτικής αλλαγής, το οποίο θα επιβεβαιωθεί την Κυριακή», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ σχολίασε με φόντο το Συνέδριο της ΝΔ πως «αν είχε συμβεί το ένα δέκατο από αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι βουίξει ο τόπος», παρατηρώντας πως η ΝΔ «λειτουργεί με όρους Βυζαντίου» ως προς τις συνεδριακές της διεργασίες.

«Από τα Αριστερά θα κερδίσουμε το Κέντρο»

Ζητούμενο, ωστόσο, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «να συνδέσουμε το κόμμα με τους βασικούς ιστούς της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας και εκτιμώντας ότι «οι εκλογές κερδίζονται στο μεσαίο χώρο», «από τα Αριστερά θα κερδίσουμε το Κέντρο και από το κέντρο θα ενισχύσουμε την Αριστερά στη χώρα μας», κατέληξε.






Ειδήσεις σήμερα:

Βίαιη προσαγωγή του τρίτου μηνυτή του Λιγνάδη διέταξε το δικαστήριο

Η ΔΕΗ διαγράφει χρέη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου σε Αττική, Ρόδο και Εύβοια - Πώς θα κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συνιστούσε σίγουρα απειλή για τη Ρωσία, λέει το Κρεμλίνο - Το σχόλιο του Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr