Με τον... Θεο συνομίλησε ο Βλάχος του ΚΙΝΑΛ

Τι έγραψε ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγης στο Facebook 

Φυσικά οχι με τον Ύψιστο, αλλά με τη δημοφιλή σελίδα του Facebook «ο Θεός» που ξεπερνά τους 197.000 ακολουθους και ειναι γνωστή για τις χιουμοριστικές αναρτήσεις της. Δεν ειναι όμως και λίγες οι φορές που έχει τοποθετηθεί για σημαντικά κοινωνικά θέματα. Την Παρασκευή 2 Απριλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, «ο Θεος» σχολίασε πως «εκτός από ευχές, αγάπες και λουλούδια φροντίστε οι αρμόδιοι Kyriakos Mitsotakis , Alexis Tsipras, Fofi Gennimata να μεριμνήσετε για τα ειδικά σχολεία στην Ελλάδα και για ίσες ευκαιρίες με όλους και να στηρίξετε αυτές τις οικογένειες».

Η απάντηση του γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγης, Παναγιώτη Βλαχου ηταν άμεση. «Εκ μέρους του Κινηματος Αλλαγης: Το ΠΑΣΟΚ με το ν. 1566/85 ήταν το πρώτο κόμμα που έθεσε σε προτεραιότητα τα παιδιά ΑμεΑ με ειδική Αγωγή και ειδική επαγγελματική εκπαίδευση. Δημιούργησε ειδικές τάξεις, ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία, ενώ προβλέψαμε και την ειδική εκπαίδευση από το σπίτι ή σε ειδικό χώρο εκτός σπιτιού. Υπάρχουν όμως σοβαρές εκκρεμότητες. Γι’ αυτό ζητάμε να αυξηθούν οι δομές και τα τμήματα ένταξης, που λειτουργούν ως ειδικές τάξεις, να ενισχυθούν με προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ διεκδικούμε την στήριξη της παράλληλης στήριξης και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης. Για το θέμα των παιδιών με αυτισμό που δίνουν πανελλήνιες κάναμε παρέμβαση πρόσφατα στη Βουλή για την αλλοπρόσαλλη κινηση του Υπ. Παιδείας να ζητήσει νέες γνωματεύσεις, ζητώντας την ανάκληση της εγκυκλίου. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, χωρίς πολλά λόγια», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος.


Και από εκεί άνοιξε ο διάλογος μεταξύ των δυο πλευρών: 






-«Σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση. Θα απαντήσω πως καλωσορίζω την προσπάθεια αλλά ακόμα δεν είναι αρκετό όπως αναφέρεις και ο ίδιος περι σοβαρών εκκρεμοτήτων. Επίσης η αντιπολίτευση θα έπρεπε να είναι πιο ενεργή και να πιέζει, ειδικά σε τέτοια θέματα»

-«Δυστυχώς δεν κυβερνάμε και βλέπω ότι και η αξ. αντιπολίτευση δεν θέλει ούτε tag :). Πολλά από όσα δημιουργήσαμε απαξιωνόντουσαν ή υποχρηματοδοτήθηκαν στην πορεία. Δεσμευόμαστε όμως ότι θα επανέλθουμε με περισσότερες προτάσεις για να πιεσουμε την Κυβέρνηση. Σε ευχαριστώ»

- «Σε ευχαριστώ. Η σελίδα θα είναι πάντα ανοιχτή για να καλωσορίσει και να προωθήσει προσπάθειες για το κοινό καλό. Καλή συνέχεια»

-«Με την βοήθεια του ...Θεού όλα γίνονται!»






Ειδήσεις σήμερα: 

Βίντεο: Έφιπποι αστυνομικοί και υδροφόρες διέλυσαν τεράστιο υπαίθριο κορωνοπάρτι στις Βρυξέλλες

Υπόθεση κατασκοπείας στην Ιταλία: Τι έγγραφα του ΝΑΤΟ παρέδωσε ο αντιπλοίαρχος

Μπέργκαμο η Γαλλία - Δραματικές ώρες στις ΜΕΘ: Γίνεται επιλογή ασθενών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr