Σύνοδος Κορυφής - Μακρόν: Θέλουμε σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Μπορέλ: Χειροτερεύει η στάση της Άγκυρας - Μέρκελ: Η γερμανική προεδρία εργάστηκε συστηματικά για να βρεθεί μια συμφωνία με την Ουγγαρία και την Πολωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και σήμερα θα φανεί εάν υπάρχει ομοφωνία - Κουρτς: Αποφασιστική δράση κατά των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η γερμανική προεδρία εργάστηκε συστηματικά για να βρεθεί μια συμφωνία με την Ουγγαρία και την Πολωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και σήμερα θα φανεί εάν υπάρχει ομοφωνία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι αναμένει συνεργασία στη μάχη κατά της πανδημίας και κυρίως στην παραγωγή και διάθεση των εμβολίων στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η θέση της Γαλλίας παραμένει σταθερή στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου και ζητεί την υπεράσπιση της κυριαρχίας των κρατών - μελών της ΕΕ και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Στο ζήτημα της Τουρκίας αναφέρθηκε και ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας της ΕΕ και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέπ Μπορέλ, δηλώνοντας ότι η στάση της Άγκυρας όχι απλώς δεν έχει βελτιωθεί, αλλά αντίθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει χειροτερέψει.

Κουρτς: Αποφασιστική δράση κατά των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου

Από την πλευρά του ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να δράσει αποφασιστικά ενάντια στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία. Σε αυτό πλαίσιο χρειάζεται μια κοινή και αποφασιστική αντίδραση από την ΕΕ με πρόσθετες κυρώσεις, ενώ η Αυστρία υποστηρίζει επίσης την ιδέα επιβολής εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Viral ο κόκκινος πρωινός ουρανός της Αθήνας - Δείτε φωτογραφίες

Κρούσματα κορωνοϊού σε 50 περιοχές - Απαγορευτική η εικόνα για άνοιγμα λιανεμπορίου

120 δόσεις, μηδενικά επιτόκια και «κούρεμα» οφειλών ζητούν οι εκπρόσωποι της αγοράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr