Ηρθαν Ελλάδα τα νέα αεροπλάνα M-346
12.05.2023
09:32
Πριν από λίγο, ο ουρανός της Καλαμάτας υποδέχτηκε τα δύο πρώτα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346.
Αυτά τα αεροσκάφη, φορώντας περήφανα τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας, ολοκλήρωσαν τις πτητικές τους δοκιμές και ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Μιλάνο, προερχόμενα από τις εγκαταστάσεις της Leonardo.
Η υποδοχή των νέων αεροσκαφών ήταν επιβλητική, με δύο T-2E Buckey της 120 ΠΕΑ να απογειώνονται και να "καλωσορίζουν" τα νέα αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο. Τα T-2E, τα οποία θα αντικατασταθούν σταδιακά από τα M-346, έχουν εκπαιδεύσει τους Έλληνες αεροπόρους από το 1976.
Η επίσημη υποδοχή των νέων αεροσκαφών θα γίνει την επόμενη Τρίτη, 16 Μαΐου, με μια ειδική τελετή που προετοιμάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr