Μουντιάλ 2022: Μυθικός Εμπαπέ ξεπέρασε Ρονάλντο και Πελέ και ισοφάρισε τον Μέσι!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ξεπέρασε τον Πελέ στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ κάτω των 24 ετών, ενώ άφησε πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ισοφάρισε τον Λιονέλ Μέσι σε γκολ στο Μουντιάλ

Ότι και να κάνει στη συνέχεια του Μουντιάλ του Κατάρ η εθνική ομάδα της Γαλλίας ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο απόλυτος σταρ του! 

Η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε 600.000.000 ευρώ για να του ανανεώσει το συμβόλαιο έως το 2025 αλλά μετά από το Μουντιάλ η αξία του θα εκτοξευτεί. 






Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής που θα κλείσει τα 24 στις 20/12, δύο ημέρες μετά από τον τελικό στο Κατάρ, έχει ήδη ένα τρόπαιο (2018) και θέλει άλλες τρεις νίκες με την εθνική του ομάδα για το back to back. 

Ξεπέρασε τον Πελέ 

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Γαλλία στο Κατάρ "σπάει" το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο. Στη φάση των ομίλων έφτασε τα 7 γκολ σε Μουντιάλ και ισοφάρισε τον Πελέ στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ κάτω των 24 ετών. 

Με τα δύο γκολ του απέναντι στην Πολωνία έφτασε τα εννέα και ξεπέρασε τον μεγάλο Βραζιλιάνο. Παράλληλα σε ηλικία 23 ετών και 349 ημερών έγινε  ο νεότερος παίκτης που έχει πετύχει πέντε γκολ νοκ άουτ παιχνίδια σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον Πελέ το 1958 (17 χρόνια 249 ημέρες).



Ο Βραζιλιάνος έχει 6 στα νοκ άουτ το 1958 στη Σουηδία.  Συνολικά ο Πελέ έχει 12 γκολ σε Μουντιάλ και είναι θέμα χρόνου να τον ξεπεράσει και σε αυτό τον τομέα ο Γάλλος. 

Με τη φόρα που έχει πάρει ο Εμπαπέ θα "απειλήσει" ακόμη και το ρεκόρ του Κλόζε ο οποίος έχει 16 γκολ! 

Ισοφάρισε τον Μέσι, άφησε πίσω τον Ρονάλντο 

Ο Λιονέλ Μέσι χρειάστηκε να ξεπεράσει τα 35, να παίξει σε 5 Μουντιάλ, για να πετύχει 9 γκολ με την εθνική ομάδας της Αργεντινής.  Το 9ο γκολ το πέτυχε στο 23ο παιχνίδι του σε Μουντιάλ ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ στο 11ο! 

Από την άλλη ο 37χρονος Ρονάλντο έφτασε τα 8 γκολ στο 5ο του Μουντιάλ και χρειάστηκε  20 παιχνίδια! Βέβαια ο Ρονάλντο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε 5 διαφορετικά Μουντιάλ. 




Ειδήσεις σήμερα:

Καταργήθηκε η αστυνομία ηθών στο Ιράν

Ο Ρωσικός Στρατός προσπάθησε να επιστρατεύσει τον γιο του Αλεξάντρ Λιτβινένκο

Γεωργιάδης: Έρχεται το «καλάθι για τα παιχνίδια», είμαστε κοντά σε συμφωνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr