Γερμανία-Σουηδία 2-1: Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί... ακόμα και με δέκα παίκτες!

Η Γερμανία βρέθηκε από το πουθενά να χάνει με 0-1 στο ημίχρονο με το γκολ του Τοϊβόνεν στο 32', αλλά επέστρεψε από την κόλαση - Ισοφάρισε στο 49' με τον Ρόις, πίεσε με μανία για ένα δεύτερο γκολ και, παρόλο που έμεινε με δέκα στο 82' λόγω αποβολής του Μπόατενγκ με δεύτερη κίτρινη, η λύτρωση ήρθε στο 90'+5' με το γκολ-φάουλ του Κρόος

Και στο τέλος κερδίζουν οι... Γερμανοί. Με γκολ του Κρόος στο 90+5' και παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 82' (αποβολή Μπόατενγκ), τα "πάντσερ" επικράτησαν 2-1 της Σουηδίας για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Τοϊβόνεν στο 32' έκανε το 1-0 για τους Σκανδιναβούς και ο Ρόις στο 48' είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1.

Πλέον, η πρόκριση είναι στα χέρια των παγκόσμιων πρωταθλητών, οι οποίοι την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν την αποκλεισμένη Νότια Κορέα. Η Σουηδία θα παίξει με το Μεξικό σε ένα παιχνίδι "ζωής και θανάτου" και για τους δύο, καθώς, αν κερδίσουν τα "πάντσερ", ο νικητής της αναμέτρησης θα προκριθεί στους "16".

Το απίστευτο γκολ-φάουλ του Τόνι Κρόος ταν το πιο... late νικητήριο γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ, αφού σημειώθηκε στο 94.41'', αφήνοντας πίσω αυτό του Τότι με την Αυστραλία το 2006 (94.26'').

Ο αγώνας

Καταιγιστική η Γερμανία στα πρώτα λεπτά και χαρακτηριστικό είναι πως είχε 122 πάσες και 93% κατοχή στο 10λεπτο! Η ομάδα του Λεβ πίεσε ασφυκτικά και στην πρώτη φάση ο Ρόις δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ωστόσο, η τεράστια ευκαιρία ήταν των Σουηδών, όταν στο 12ο λεπτό ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ. Βέβαια, οι Σκανδιναβοί φωνάζουν για σπρώξιμο του Μπόατενγκ στον φορ της Αλ Αΐν.

Η Γερμανία συνέχισε την πίεση, αλλά στο 32΄υπέστη το σοκ! Διπλή γκάφα του Κρόος, λάθος πάσα, έχασε τον παίκτη και ο Τοϊβόνεν με απίθανη εκτέλεση ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο πέτυχε το 1-0. Η ομάδα του Λεβ που είχε χάσει λίγο νωρίτερα τον Ρούντι (πήρε τη θέση του ο Γκουντογκάν) προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Στο 39' βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Γκουντογκάν έσωσε ο Ολσεν, ενώ ο Μίλερ από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η τελευταία φάση του α΄ μέρους ήταν για τους Σουηδούς, αλλά την κεφαλιά του Μπεργκ έβγαλε εντυπωσιακά ο Νόιερ.

Ο Λεβ πέρασε στο ματς τον Γκόμεζ στη θέση του Ντράξλερ και ο έμπειρος φορ τον δικαίωσε. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (48') έδωσε στον Ρόις, όπου με ωραία προβολή πέτυχε το 1-1. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα ο σκόρερ λίγο έλειψε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα. Ο ρυθμός της Γερμανίας έπεσε, η Σουηδία πήρε μέτρα και ο Ολσεν... ανάσες. Στο 82' ο Λεβ είδε τον Μπόατενγκ να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπεργκ. Οι Σκανδιναβοί απείλησαν αμέσως, αλλά την κεφαλιά του Γκουϊντέτι έδιωξε σωτήρια ο Νόιερ.

Ο Μπραντ μπήκε στη θέση του Εκτορ, η Γερμανία βγήκε όλη μπροστά, αλλά στο 88' ο Ολσεν νίκησε τον Γκόμεζ! Στο 92ο λεπτό η τύχη γύρισε την πλάτη στους Γερμανούς, με το σουτ του Μπραντ να βρίσκει το δοκάρι. Η καρδιά της παγκόσμιας πρωταθλήτριας χτύπησε στο 95' και η κατάρα των Σουηδών συνεχίστηκε. Ο Ρόις έστρωσε τη μπάλα στον Κρόος και ο τελευταίος με απίθανο γκολ διαμόρφωσε το 2-1! Ηταν η ένατη φορά που οι Σκανδιναβοί δέχθηκαν την ανατροπή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που δεν έχει συμβεί με καμία άλλη...

Γερμανία (Λεβ):
Νόιερ, Έκτορ (87' Μπραντ), Ντράξλερ (46' Γκόμες), Κροος, Βέρνερ, Ρόις, Μίλερ Ρούντινγκερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Ρούντι (31' Γκουντογκάν)

Σουηδία (Αντερσον): Όλσεν, Λούστιχ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Μπεργκ (90' Τελίν), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74' Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78' Γκουιντέτι)

Πηγή: gazzetta.gr

Παρακολουθήσατε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

Απίθανη εκτέλεση από τον Κρόος



90'+5' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Κρόος με καταληκτική εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 2-1!

90'+5': Φάουλ για την Γερμανία

90'+3': Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την Σουηδία με τον Γκουιντέτι να πλασάρει άστοχα

90'+2': ΔΟκάρι για την Γερμανία με τον Μπραντ!!!

88': Σπουδαία επέμβαησ του Ρόμπι Όλσεν στην κεφαλιά του Γκόμεζ

85': Ο Νόιερ γλιστρά, ο Γκουιντέτι τρέχει να το εκμεταλλευθεί αλλά ο Γερ,ανός κίπερ διώχνει

82': Αποβολή για τον Μπόατενγκ λόγω 2ης κίτρινης σε σκληρό φάουλ στον Μπεργκ

81': Ο Βέρνερ εντός της περιοχής στέλνει τη μπάλα άουτ

75': Μακρινό σουτ γι ατην Σουηδία μπλοκάρει ο Νόιερ

70': ΣΥνεχίζει να πιέζει η Γερμανία

65': Ο Γκόμεζ από τη μικρή περιοχή εντελώς μόνος του στέλνει τη μπάλα άουτ!

61'Ο Ρόις από την πάσα του Κίμιχ επιχειρεί με τακουνάκι να σκοράρει και στέλνει τη μπάλα άουτ

55': Νέα ευκαιρία με τον Χέκτορ για  τους Γερμανούς

Όπως στο πρώτο ημίχρονο η Γερμανία μπήκε με απίστευτη ορμή

51': Κεφαλιά του Μίλερ η μπάλα δίπλα από το δοκάρι

50': Σουτ του Κρόος η μπάλα κοντράρει και περνά δίπλα από το δοκάρι

Το γκολ του Ρόις που δίνει ελπίδες στη Γερμανία


49' ΓΚΟΟΟΟΛ: Απότην σέντρα του  Βέρνερ ο Ρόις βρίσκει τη μπάλα και ισοφαρίζει σε 1-1

46' Σέντρα στο β' ημίχρονο

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου!

45'+1': Κεφαλιά του Μπεργκ, ο Νόιερ απογειώνεται και διώχνει διατηρώντας το 0-1!

44': Ο Φόρσμπεργκ έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μπεργκ και τον Κλάεσον και τελευταία στιγμή ο Έκτορ πρόλαβε να κόψει

39': Διπλή ευκαιρία για την Γερμανία! Ο Όλσεν κάνει απίστευτη απόκρουση καθώς το σουτ του Γκουϊντογκάν κόντραρε και άλλαξε πορεία, ενώ στη συνέχεια ο Γκράνκβιστ πρόλαβε τον Μίλερ και μετά από νέο κόντρα ο Όλσεν παραχώρησε το κόρνερ!

Καταπληκτικό κοντρόλ κι ακόμη πιο όμορφο το πλασέ του Τοϊβόνεν


32' ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Λάθος του Κρόος, ο Λάρσον βρίσκει τον Τοϊβόνεν που κατεβάζει τη μπάλα με το στήθος και την περνά πάνω από τον Νόιερ ανοίγοντας το σκορ!

20': Έχει κοπάσει ο καταιγιστικός ρυθμός των Γερμανών!

13': Ο Μπεργκ στην κόντρα φτάνει απέναντι από τον Νόιερ και πέφτει κάτω... Ο Ρίντιγκερ φαίνεται να τον βρίσκει, ο διαιτητής όμως λέει παίζεται. Φωνές των Σουηδών, αλλά δεν έχει... VAR

8': Ο Ντράξλερ μπαίνει στην περιοχή και κάνει μια σέντρα σουτ με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι!

6': Ο Φόρσμπεργκ εφορμά προς την περιοχή και κόβεται με τον ίδιο να ζητά φάουλ

3': Ο Έκτορ σε θέση βολής και πάλι η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό!

2': Ο Βέρνερ στρώνει στον Ντράξλερ που από τη μικρή περιοχή σημαδεύει τα σώματα των αμυντικών!

1': Σέντρα στο ματς



Οι συνθέσεις
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέκτορ, Ρίντιγκερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Ρούντι, Κρόος, Ντράξλερ, Ρόις, Μίλερ, Βέρνερ.
ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ, Τόιβονεν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr