Δέκα χρόνια από το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον

Παρά τα σκάνδαλα με τα οποία συνδέθηκε το όνομά του συνεχίζει να έχει θαυμαστές

Δέκα ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο Μάικλ Τζάκσον έφυγε από τη ζωή. Ο θρύλος της ποπ άφησε την τελευταία του πνοή στα 50 του χρόνια στις 25 Ιουνίου του 2009 προκαλώντας παγκόσμια θλίψη.

Ο Μάικλ Τζάκσον γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα στις 29 Αυγούστου του 1958 και έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες στην ιστορία της μουσικής και ένα παγκόσμιο ίνδαλμα που μετατράπηκε σε θρύλο.


Με τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ. Για το ειδύλλιό τους είχαν γραφτεί πολλά...

Το χρονικό του θανάτου του
Στις 14.21 της 25ης Ιουνίου άγνωστος άντρας καλεί το 911 από την έπαυλη του Μάικλ Τζάκσον στην Καλιφόρνια. Αναφέρει ότι ο Τζάκσον είναι αναίσθητος και δεν αναπνέει. Ο ίδιος άνδρας ενημερώνει ότι ο προσωπικός γιατρός του καλλιτέχνη είναι εκεί και του κάνει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, χωρίς ωστόσο, αποτέλεσμα. Ο τραγουδιστής μεταφέρεται στο νοσοκομείο λίγο μετά την κλήση και επί μια ώρα γίνονται προσπάθειες ανάνηψης, μέχρι που ανακοινώνεται επίσημα ο θάνατός του. Ο Μάικλ Τζάκσον είναι νεκρός. Ώρα θανάτου: 14.26. Αιτία θανάτου: καρδιακή ανακοπή. Η παγκόσμια κοινή γνώμη παγώνει από το σοκ και τη θλίψη...

Η νεκροψία πραγματοποιείται την επόμενη κιόλας ημέρα, ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις που γίνονται, θα δείξουν αργότερα ότι ο Τζάκσον είχε κάνει χρήση ναρκωτικών όταν πέθανε. Μετά από εξονυχιστικές έρευνες μηνών, ο θάνατος του «βασιλιά της ποπ» χαρακτηρίζεται και επίσημα ως ανθρωποκτονία. Ο Τζάκσον σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις κατέληξε έπειτα από υπερβολική δόση Propofol που του χορηγήθηκε ενδοφλέβια από τον προσωπικό γιατρό του, Δρ. Κόνραντ Μάρεϊ.



Ο Μάρεϊ το 2011 καταδικάζεται σε φυλάκιση 4 ετών για το θάνατο του Τζάκσον. Περνάει 2 χρόνια στη φυλακή και αφήνεται ελεύθερος το 2013 λόγω καλής διαγωγής, χάνοντας φυσικά την άδειά του. Σε συνέντευξή του στην Sunday Mail, ο Μάρεϊ παραδέχεται ότι είχε χορηγήσει μια μικρή δόση Propofol στον Τζάκσον για να κοιμηθεί. Ωστόσο θεωρεί ότι όταν εκείνος ξύπνησε αργότερα, πήρε μόνος του μεγαλύτερη δόση φαρμάκου που προκάλεσε το θάνατό του.

Γεννήθηκε με την κατάρα ενός ταλέντου
Ο Μichael Jackson γεννήθηκε  με την κατάρα ενός ταλέντου. Σε όλη του τη ζωή βίωσε την απουσία της παιδικής του ηλικίας. Προσπάθησε να ξεπεράσει τις δύο φοβίες του. Η πρώτη αφορούσε την κοινωνία των ενηλίκων. Για τον λόγο αυτό υπέστη όλες αυτές τις πλαστικές εγχειρήσεις που είχαν μόνον ένα σκοπό. Να δείχνουν στον καθρέπτη πώς εξακολουθεί να είναι νέος, σχεδόν έφηβος.

Η δεύτερη φοβία του αφορούσε το χρώμα του δέρματος του. Προτίμησε να εκθέσει τον εαυτό του σε αφάνταστη ταλαιπωρία για να «περάσει» στην κοινωνία των λευκών, σβήνοντας από τον καθρέπτη του την μελανίνη του δέρματός του. Και οι δύο φοβίες δημιούργησαν ένα τέρας. Αγοραφοβία, φωτοφοβία, ανθρωποφοβία, ο πρίγκιπας που έγινε βασιλιάς ήταν ένας άρρωστος άνθρωπος καταδικασμένος να ζήσει σε ένα άρρωστο περιβάλλον. Δημιούργημα τεράτων της showbiz, έγινε και αυτός τέρας.

Τα σκάνδαλα και η παιδοφιλία
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Μάικλ Τζάκσον έγινε αντικείμενο αρνητικών σχολίων και μιας παγκόσμιας θύελλας δημοσιότητας για τα όσα έκανε εν ζωή. Οι κατηγορίες περί παιδοφιλίας ήταν γνωστές και μαρτυρίες για τον βασιλιά της ποπ υπήρχαν. Ενα… ντοκιμαντέρ όμως που κυκλοφόρησε με τίτλο «Leaving Neverland» σχετικά με την κακοποίηση παιδιών από τον Μάικλ Τζάκσον προκάλεσε αντιδράσεις.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο είχε διάρκεια 4 ωρών και μεταδόθηκε σε δύο μέρη, βασίστηκε στις μαρτυρίες δύο ανδρών που είναι τώρα 30 ετών και είχαν μακροχρόνιες σχέσεις με τον τραγουδιστή, στις ηλικίες των 7 και 10 ετών, όταν ο Τζάκσον ήταν στο αποκορύφωμα της καριέρας του.

«Μου είπε ότι αν ποτέ ανακαλύψουν τι κάνουμε, τότε και αυτός και εγώ θα καταλήξουμε στη φυλακή» είχε πει ο ένας εκ των δύο ανδρών. Ο σκηνοθέτης του, Νταν Ριντ, έχει δηλώσει ότι «δεν είναι μια ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον να κακοποιεί μικρά παιδιά. Είναι μια ταινία για δύο οικογένειες και τον τρόπο με τον οποίο συμβιβάστηκαν με τις αποκαλύψεις των παιδιών τους μετά το θάνατο του Τζάκσον».


Παρά τα σεξουαλικά σκάνδαλα ο Μάικλ Τζάκσον εξακολουθεί να έχει θαυμαστές που τον λατρεύουν. Οι φωτογραφίες είναι από τις εκδηλώσεις που έγιναν για τη συμπλήρωση των 10 ετών από το θάνατό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr