Με το τραγούδι του «Καραϊσκάκης» αποχαιρέτησαν φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι τον Νίκο Καλογερόπουλο, δείτε βίντεο

Η πολιτική κηδεία του αείμνηστου ηθοποιού τελέστηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στη Ριτσώνα προκειμένου να αποτεφρωθεί - Ποιοι έδωσαν το παρών 

Με ένα θερμό χειροκρότημα και το τραγούδι του, «Καραϊσκάκης..φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο το μεσημέρι της Τετάρτης (12/08) στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών όπου τελέστηκε η πολιτική του κηδεία. Το τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει στον δίσκο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τραγούδησαν όλοι με μια φωνή και βαθιά συγκίνηση όσο το φέρετρο με τον αγαπημένο ηθοποιό μεταφερόταν στη νεκροφόρα προκειμένου να μεταβεί στη Ριτσώνα για να αποτεφρωθεί. 

Μπροστά στη νεκροφόρα και μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, τραγούδησε και ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος. 


Καραγιώργης: «Ήταν ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του»

Ως έναν «πολυτάλαντο και πολυσύνθετο» άνθρωπο χαρακτήρισε τον Νίκο Καλογερόπουλο, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Νίκος Καραγιώργης κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Ο Νίκος ήταν ένας καθαρός άνθρωπος, ένας πάρα πολύ σπουδαίος ηθοποιός. Επιτρέψτε μου να πω, προσωπική μου άποψη είναι ότι ήταν ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του, ίσως και συνολικότερα. Πολυτάλαντος, πολυσύνθετος άνθρωπος. Έγραφε στίχους, έγραφε τραγούδια. Τραγούδια του έχουμε δει σε ταινίες δικές του που έχει σκηνοθετήσει και γράψει σενάρια. Οι Ιππείς της Πύλου, έχει ένα καταπληκτικό τραγούδι που λέει ο Βασίλης ο Παπακωνσταντίνου μέσα και η πρώτη του επαφή με τη μουσική και τα μουσικά όργανα ήταν στο ρεμπέτικο, την ταινία του Κώστα του Φέρρη. Ο πατέρας του δεν ήθελε να έχει αυτή τη σχέση, ως γνωστόν, αλλά δεν τον εμπόδισε από το να κυνηγήσει το όνειρό του αυτό και ασχολήθηκε και με τη μουσική. Ασχολήθηκε με τα πάντα. Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος ορχήστρα, να το πω έτσι. Ψαγμένος πάρα πολύ. Δεν ήθελε να κάνει θέατρο για το θέατρο. Πίστευε ότι το θέατρο και το σινεμά έχουν πολιτικό λόγο, αλλιώς δεν έχουν νόημα να γίνονται. Είχε το δικαίωμα της επιλογής. Ήταν ένας άνθρωπος πάρα πάρα πολύ ξεχωριστός και απείθαρχος».


Γκλέτσος: «Αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, καλλιτέχνη και φίλο - Ήταν συνεπής στα λόγια του και στα έργα του»

«Ήρθαμε να κατευοδώσουμε τον Νίκο, τον αείμνηστο πλέον Νίκο. Έναν σπουδαίο άνθρωπο, σπουδαίο καλλιτέχνη. Φιλόσοφο και φίλο μου. Όλη του η ζωή ήταν έντονη, όλη του η δράση. Τον έβλεπα, τον θαύμαζα, τον αγαπούσα ιδιαίτερα. Παρακολουθούσα όλη του την πορεία, την καλλιτεχνική, τη φιλοσοφική, τη δράση του μέσα στη ζωή. Ήταν συνεπής στα λόγια του και στα έργα του μέσα στη ζωή και αυτό τον χαρακτήριζε και μας έδινε, μας έδινε κουράγιο σε όλους εμάς που ήμασταν λίγο μικρότεροι και χάραζε πορεία σε όλους μας»  ανέφερε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Γκλέτσος μιλώντας στους δημοσιογράφους. 



Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Καλογερόπουλος έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια, έχοντας συνδέσει το όνομά του με ορισμένες από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου των δεκαετιών του 1980 και του 1990.

Στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών για να του πουν το τελευταίο «αντίο» βρέθηκαν άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου και όχι μόνο. Ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Γιώργος Βογιατζής, ο Νίκος Περάκης, η Βάνα Μπάρμπα, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Ελένη Ροδά, η Χριστίνα Τσάφου, αλλά και ο Νίκος Σηφουνάκης ήταν ανάμεσα σε αυτούς.

Παράκληση της οικογένειας του ηθοποιού ήταν όσοι το επιθυμούσαν, αντί στεφάνων, να ενισχύσουν «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Δείτε φωτογραφίες

khdeia_kalogeropoulos__16_


khdeia_kalogeropoulos__14_

Γιώργος Βογιατζής


Νίκος Περάκης


Απόστολος Γκλέτσος

Βάνα Μπάρμπα

Σπύρος Μπιμπίλας

Πάνος Βλάχος

Χριστίνα Τσάφου

Στάθης Σταμουλακάτος

Νίκος Σηφουνάκης

Χάρης Μαυρουδής


Κωνσταντίνος Μάνος

Στέλιος Γούτης


Γεράσιμος Ανδρεάτος

Νίκος Καραγιώργης









Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Δείτε βίντεο: 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr